Eemland zuid, 12.15 uur

Utrecht 27-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Mishandeling

AMERSFOORT Op vrijdagmiddag is een 10-jarige jongen uit Amersfoort slachtoffer geworden van mishandeling.

Omstreeks 16.00 uur stond het slachtoffer met zijn fiets te wachten voor het stoplicht bij de kruising van de Arnhemseweg en de Bosweg. Plotseling kreeg het slachtoffer een harde stomp in zijn maagstreek van een jongen die hem vermoedelijk van achteren had benaderd. Toen het slachtoffer zich weer oprichtte na de stomp, zag hij de dader rustig weglopen. Bovendien zag hij dat het spatbord van zijn fiets aan de voorzijde was vernield. De 10-jarige hield pijn en een misselijk gevoel over aan de stomp.

Signalement verdachte:


- Licht getinte huidskleur;


- Ongeveer 1.60 meter lang;


- Zwart haar, vermoedelijk in vlechtjes;


- Zwarte jas met letters op de rug en capuchon met bontkraag.

De politie is op zoek naar getuigen die de verdachte (her)kennen of iets gezien hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie Utrecht, district Eemland zuid, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Aanrijding op kruispunt

AMERSFOORT Vrijdagavond omstreeks 21.30 uur vond op de kruising van de Scheltussingel en de Kamp een ongeval plaats tussen twee personenautos. Een 24-jarige inwoner van Schalkwijk, die over de Scheltussingel reed, verleende op het kruispunt geen voorrang aan de van links komende automobilist, een 19-jarige man uit Houten. Een inzittende van een van de autos liep letsel op aan hoofd en nek. Na onderzoek door ambulancepersoneel hoefde deze 20-jarige vrouw uit Houten niet mee te worden genomen naar het ziekenhuis.

Glas in gezicht

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie rond 04.30 uur de melding dat aan de Krankeledenstraat iemand in elkaar zou zijn geslagen en op de grond zou liggen. Daar aangekomen troffen de agenten een 38-jarige Amersfoorter aan met een bebloed gezicht en een grote snee in zijn bovenlip. Na een woordenwisseling had een plaatsgenoot hem met een kapot glas in het gezicht gestoken.

Kort daarna kon de 31-jarige verdachte worden aangehouden. Hij is ingesloten op het politiebureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer kon na behandeling aan zijn verwondingen weer naar huis.