1e persbericht van zaterdag 27 november 2004

Eindhoven 27-11-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Aanhoudingen na diefstal auto

Vrijdagavond om 21.00 uur zijn op de Schootense Dreef een 14-jarige en een 15-jarige Helmondse aangehouden. Zij waren inzittenden van een als gestolen gesignaleerd staande personenauto. Deze auto werd na een korte achtervolging vanaf de Vlamovenweg na een aanrijding met een andere personenauto door de politie klemgereden. Uit de auto vluchten vijf mensen waarvan er twee aangehouden konden worden. Zij zijn voor onderzoek ingesloten. De auto is inbeslaggenomen en voor onderzoek veilig gesteld.

Eersel: Aanhouding na winkeldiefstal en bezit harddrugs

Op de Postelseweg is vrijdagavond om 18.15 uur een 28-jarige inwoner van Bladel aangehouden. De man wordt ervan verdacht een winkeldiefstal te hebben gepleegd. Bij huiszoeking in de woning van de verdachte trof de politie een zestal potjes met daarin vermoedelijk drugs, 4,7 gram wiet en enkele patronen voor een alarmpistool. De aangetroffen drugs en munitie zijn voor onderzoek inbeslaggenomen. De verdachte is inverzekering gesteld.

Bladel: Aanhouding na invoer grote lading vuurwerk

Op de A67 zijn vrijdagavond om 19,30 uur een 40-jarige inwoner van Rijssen en een 44-jarige inwoner van Zutphen, aangehouden. De mannen reden in een personenauto met daar aan gekoppeld een aanhangwagen die vol geladen bleek te zijn met, uit België afkomstig, vuurwerk.

De verdachten zijn voor onderzoek inverzekering gesteld. Het vuurwerk met een totale waarde van 1.200,00 euro is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Een 28-jarige inwoner van Eindhoven is vrijdagavond om 23.15 uur op de Stevinstraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht bij een onenigheid met zijn 20-jarige ex vriendin haar in het gezicht te hebben geslagen en met de dood te hebben bedreigd. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed

Zaterdagmorgen om 02.20 uur is op de A2 een 39-jarige automobilist uit Haarlem aangehouden. Bij controle bleek dat de bestuurder gedronken had. Hij weigerde zijn medewerking aan de blaastest en de bloedproef en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 24 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Zijn auto is weggetakeld en veilig gesteld.

Helmond: Fietser beroofd

Op de President Rooseveltlaan is vrijdagavond een 14-jarige inwoner van Helmond door twee mannen op een scooter, van zijn portemonnaie beroofd. Het slachtoffer stond met een vriend te praten toen plotseling de twee mannen op een scooter aankwamen. De duopassagier stapte af en greep de vriend bij zijn keel en riep geef geld. Hierop gaf het slachtoffer zijn portemonnaie af. De overvaller liet toen de vriend los en vertrok met de portemonnaie met daarin enkele pasjes en
1,30 euro aan kleingeld. De politie verzoekt eventuele getuigen van het voorval zich bij hen te melden op 0900 8844.