Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht 27-11-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Inbreker opgepakt

MIJDRECHT Vrijdagavond omstreeks 19.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van inbraak in een woning aan de Oosterlandweg. De inbreker had eerder die dag met een tegel de ruit ingegooid waarna hij zich toegang tot de woning had verschaft.

Hij had geld, diverse sieraden en electronische apparatuur buit gemaakt. Onmiddellijk werd de nabije omgeving uitgekamd op zoek naar de inbreker die, zo bleek al snel uit onderzoek, waarschijnlijk een bekende van de politie was.

Nader onderzoek wees uit waar de veelpleger zich zou bevinden. In die omgeving werd door agenten post gevat en omstreeks 22.00 uur kon de 23-jarige man uit Uithoorn worden aangehouden.

De man is aangehouden en ingesloten.

Onder invloed

MAARSSEN Een 44-jarige man uit Amsterdam werd zaterdagochtend omstreeks 05.45 uur betrapt op het rijden onder invloed op het Bisonspoor. Hij blies 510 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Proces-verbaal voor verbaal geweld

MAARSSEN - Op de Nassaustraat moest zaterdagavond omstreeks 22.45 uur een auto worden weggesleept. Een groep mensen sprak de agenten aan, maar er kon door de luidruchtigheid waarmee dit gebeurde geen normaal gesprek worden gevoerd. Een van de mensen in de groep, een 34-jarige man uit Eemnes, maakte obscene gebaren en beledigde de agenten. Hij kreeg een proces-verbaal.

Verkeerscontroles

MAARSSEN Op de Breedstraat, Parkweg en Bolensteinsestraat werd zaterdagavond een verkeerscontrole gehouden tussen 19.30 en 21.00 uur.

Er werd onder meer gecontroleerd op verlichting en alcohol.

Zestien fietsers kregen een bekeuring omdat hun verlichting niet in orde was. Eén bromfieters omdat zijn brommer was opgevoerd. Eén bestuurder was onder invloed van alcohol; hij blies 350 ug/l.

BREUKELEN Tussen 17.45 uur en 18.30 uur werd vrijdagavond op de Straatweg en de Kanaaldijk West gecontroleerd op fietsverlichting. Eén fietser had geen juiste verlichting en kreeg een bekeuring.

LOENEN AAN DE VECHT en BREUKELEN Er werd vrijdagmiddag een gordelcontrole gehouden op de Straatweg en de Rijksstraatweg. Zeven bestuurders en/of hun bijrijders reden zonder gordel. Een bestuurder werd bekeurd omdat hij zat te bellen met zijn mobiele telefoon in zijn hand.

Aanrijding Rijksweg A-2

BREUKELEN Vrijdagmiddag omstreeks 13.00 uur vond op de Rijksweg A-2 een ongeval plaats waarbij drie personenautos waren betrokken. De autos reden richting Utrecht toen door een breuk in de leiding van de modderspuit, modder over de snelweg werd gespoten. De modder kwam op beide rijbanen terecht.

De 60-jarige Utrechtse bestuurder van het voorste voertuig remde af. Hierdoor botste zijn achterligger (67-jarige man) tegen hem op en de degene die daarachter reed, een 27-jarige Amsterdamse vrouw, kon ook niet meer op tijd remmen waardoor hij weer tegen deze twee opreed.

Er was veel materiële schade, maar niemand raakte gewond.

Fietsster gewond

WOERDEN Een 51-jarige vrouw uit Woerden raakte vrijdagochtend omstreeks 10.30 uur gewond toen zij werd aangereden door een 44-jarige automobilist. De aanrijding vond plaats op de kruising van de Oostdam en Oostlaan.

De automobilist uit Woerden gaf de vrouw op de fiets geen voorrang.

Het slachtoffer werd met rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd.