Stad Utrecht, 11.35 uur

Utrecht 27-11-2004 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Alcoholcontrole

UTRECHT Tussen 17.30 uuren 23.30 uur werden vrijdagavond 504 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol.

Er werd gecontroleerd op diverse locaties in de stad. Vier bestuurders hadden teveel gedronken (265, 405, 445 en 1025 ug/l).

De bestuurder die 1025 ug/l had geblazen werd later die avond opnieuw aangehouden, hij blies toen 1095 ug/l. De man had het rijverbod genegeerd en reed tevens zonder rijbewijs, omdat deze was ingevorderd bij de eerste ademanalysetest.

Tegen deze 35-jarige Utrechter werden diverse processen-verbaal opgemaakt.

Buiten deze controle om werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.30 uur een 29-jarige man uit Nijverdal aangehouden. Een surveillerende motoragent zag de man slingerend rijden en veel remmen. Op het bureau blies hij 765 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Vrouw gewond na val van fiets

UTRECHT Een 50-jarige fietsster uit Utrecht raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.30 uur gewond nadat zij ten val kwam toen zij werd voortgeduwd door een 44-jarige vriendin.

Na een avondje uit gingen de vrouwen huiswaarts. De vrouw op de bromfiets duwde de fietsster, maar ter hoogte van de ingang van parkeergarage Vredenburg, kwam de fietsster ten val. Zij werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie onderzoekt de zaak.

Politieauto rijdt brommer aan

UTRECHT Vrijdagavond omstreeks 21.05 uur raakte een bromfietser gewond toen hij op de Van Heuven Goedhartlaan werd aangereden door een politie-auto.

Deze reed met sirene en zwaailichten aan naar een spoedeisende melding.

De bromfietser, een pizzakoerier, zag de auto waarschijnlijk te laat en reed door. De agent kon aan aanrijding niet meer voorkomen.

Ter hoogte van het fietspad ontstond de aanrijding. De pizzakoerier (leeftijd onbekend) had last van zijn been. Ambulancepersoneel onderzochten hem ter plaatse en het letsel viel mee.

De Regionale Verkeersdienst onderzoekt de aanrijding.

Hennepkwekerij

UTRECHT - In een pand aan de Necadadreef werd vrijdagmiddag een inval gedaan omdat uit onderzoek naar voren was gekomen dat er in het pand een illegale hennepkwekerij in werking was.

Er werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 72 planten, afzuiginstallaties, assimilatielampen etc.

Tegen de 28-jarige eigenaar werd proces-verbaal opgemaakt.

Fietsverlichtingscontrole

UTRECHT Negen fietsers werden bekeurd omdat zij donderdagavond op de Blauwkapelseweg reden zonder voor- en/of achterlicht.