Heuvelrug, 12.10 uur

Utrecht 27-11-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Controle fietsverlichting

VEENENDAAL De politie heeft vrijdagavond op meerdere locaties in Veenendaal gecontroleerd op fietsverlichting. Fietsers die de verlichting in orde hadden, kregen sleutelhangers in de vorm van kleine gloeilampjes uitgereikt.

In totaal zijn er 58 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 8 maal voor het ontbreken van verlichting aan de achterkant, 8 maal voor de voorkant en 29 maal voor het ontbreken van zowel achter- als voorverlichting. Daarnaast heeft de politie bovendien 13 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer brommers die op het fietspad reden en bromfietsers die geen helm droegen.

Onder invloed

VEENENDAAL Een 25-jarige man uit Veenendaal werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.50 uur betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 670 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een algeheel rijverbod van zeven uur.

Verkeersongevallen

VEENENDAAL Op vrijdagmiddag en vrijdagavond vonden er twee aanrijdingen plaats in Veenendaal. Omstreeks 17.00 uur reed een 25-jarige man uit Wageningen over de Wageningselaan uit de richting van de Rauwveldseweg. Toen hij rechtsaf wilde slaan, liet hij de snorfietser die op dezelfde weg rechtdoor reed niet voor gaan. De 58-jarige snorfietser uit Veenendaal hield een pijnlijke rug over aan de aanrijding. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 22.15 uur vond eveneens een aanrijding plaats. Op de Westersingel botsten een snorfietser en een fietser frontaal op elkaar. Beide bestuurders liepen licht letsel op. De 34-jarige bestuurder van de snorfiets bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij blies 780 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van negen uur. Tevens werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.