Politie Groningen

Persberichten zaterdag 27 november 2004

provincie Groningen, 27-11-2004 -

Groningen: getuige herkent verdachte van overval
De politie heeft vrijdagmiddag op de Noorderstationsstraat een 42-jarige man uit Bovensmilde aangehouden op verdenking van diefstal met geweld en bedreiging. Een 25-jarige vrouw uit Groningen kwam de Drent op straat tegen en herkende hem als de man die op 17 november het postkantoor aan de Nieuwe Ebbingestraat had overvallen. De vrouw was die middag getuige geweest van de betreffende overval en had reeds bij de politie een verklaring afgelegd. De alerte getuige belde bij het zien van de verdachte de politie. Op aanwijzing van de vrouw kon de man worden ingerekend en ingesloten. De Drent zal worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: Stadjer gewond bij fietsongeval
Een 60-jarige man uit Groningen is vrijdagmiddag op de Peizerweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het slachtoffer fietste op het fietspad en kwam frontaal in botsing met een 40-jarige vrouw uit Groningen, die ook op een fiets reed. De vrouw was bezig met het inhalen van een aantal fietsers en botste door deze manoeuvre frontaal tegen de fiets van haar plaatsgenoot. Beiden kwamen te vallen en viel vervolgens een 13-jarige jongen met zijn fiets over beiden heen. Alleen de 60-jarige raakte gewond bij de botsing. Hij moest met beenletsel naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen in de provincie Groningen snelheidscontroles gehouden.
Friesestraatweg (N355) in Groningen: vrijdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 2268, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur. Beneluxweg in Groningen: vrijdagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 1140, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen: installatie inbeslaggenomen na geluidsoverlast De politie heeft vrijdagavond in een woning aan de Vinkenstraat een stereo-installatie inbeslaggenomen. De politie reageerde op meldingen van geluidsoverlast en constateerde dat uit de woning in de Vinkenstraat luide muziek kwam. De bewoonster reageerde niet op aanbellen en roepen. Met behulp van de huiseigenaar kon in de woning worden binnengetreden. De bewoonster, een 41-jarige vrouw, werd in haar woning gehoord omtrent de geluidsoverlast die zij had veroorzaakt. De stereo-installatie werd inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verlichtingscontrole
Bij een verlichtingscontrole in de Nieuwe Ebbingestraat heeft de politie vrijdagavond acht fietsers bekeurd. Bij de fietsers werd geconstateerd dat hun verlichting niet werkte. De controle duurde een half uur.

Groningen: jongen vernielt bushokje
De politie heeft met behulp van twee getuigen op de Rademarkt een 17-jarige jongen uit Paterswolde aangehouden voor vernieling. Beide getuigen zagen de vernieling van het bushokje op de Helperzoom gebeuren. Zij alarmeerden de politie, waarna de verdachte even later kon worden ingerekend. De Drent stond met twee vrienden te schuilen in het bushokje. Volgens eigen zeggen hadden zijn kompanen tegen hem gezegd dat de ruiten van de abri niet kapot getrapt kon worden. Hierop trapte hij tegen de ruit, waarna deze volledig vernield werd. De verdachte kon na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. Ook beide getuigen en de twee vrienden legden een verklaring op het politiebureau af. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Drent.

Er volgen nog meer berichten