Politie Gelderland-Zuid

Kraakpand overgedragen na wateroverlast

Nijmegen 27-11-2004 - (03)

Een gekraakte bovenwoning aan de Ziekerstraat in Nijmegen is zaterdagmorgen door de politie overgedragen aan de rechtmatige eigenaar nadat in het pand ernstige wateroverlast was geconstateerd.

De bovenwoning die op 24 september van dit jaar was gekraakt had reeds langer dan een jaar leeg gestaan. Daardoor moest de eigenaar door middel van een civiele procedure vorderen om weer de beschikking over het pand te krijgen. Deze procedure was inmiddels afgerond en door de gerechtsdeurwaarder was aan de krakers een bevel uitgereikt om het pand vóór 27 november om 13.00 uur te verlaten. Bij de politie was inmiddels bekend dat krakers bezig waren om het pand te barricaderen.

Zaterdagmorgen kwam bij de politie een melding dat er op de benedenverdieping ernstige wateroverlast was, die kwam vanuit de gekraakte bovenwoning. Door de politie is daarop het pand betreden om de wateroverlast te doen stoppen. Op dat moment waren er geen personen in de gekraakte woning aanwezig. Daarop is het pand direct overgedragen aan de eigenaar en behoefde geen extra politiecapaciteit te worden ingezet om het pand te ontruimen.