Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Hilversum, 26 november 2004

Topman IP naar Talpa:
TON ROZESTRATEN COMMERCIEEL DIRECTEUR NIEUWE ZENDER

Bij de op te richten televisietak van Talpa, het investeringsbedrijf van John de Mol, wordt Ton Rozestraten commercieel directeur. Hij treedt er op 1 februari 2005 in dienst. Rozestraten (43) heeft een Marketing- en Sales-achtergrond. Sinds 1993 is hij werkzaam voor RTL Nederland. Hij is begonnen als sales director bij IP, de reclameverkoopmaatschappij van RTL Nederland. In 2000 werd Rozestraten benoemd tot directeur van IP. Binnen de huidige directiestructuur van RTL Nederland is hij de commerciële topman (CCO), tevens directievoorzitter van IP. Hij rapporteert in beide functies aan Fons van Westerloo, CEO van RTL Nederland.

Ton Rozestraten gaat bij het TV-bedrijf van Talpa een directieteam vormen samen met de pas benoemde programmadirecteur Remko van Westerloo en zakelijk directeur Gert Grolleman.

Rozestraten draagt zijn verantwoordelijkheden bij IP met een gerust hart over, in eerste instantie aan zijn mededirecteuren. "IP is de meest professionele reclameverkoopmaatschappij in de Nederlandse radio- en televisiemarkt, een bedrijf dat staat als een huis en waar ik met ongelooflijk veel trots en plezier heb gewerkt. Ik laat het met een gerust hart en in goede handen achter. Na ruim elf jaar bij IP en RTL Nederland ben ik toe aan deze nieuwe uitdaging bij wat - in mijn ogen - voorlopig het laatste grote commerciële initiatief op de Nederlandse televisiemarkt is. Iedereen moet zich kunnen voorstellen dat ik daar enorm veel zin in heb." __________________