Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 november 2004

Bromfietser gewond

Bromfietser raakt gewond na aanrijding met personenauto

Haaksbergen

Een 60-jarige man uit Haaksbergen reed vrijdag 26 november omstreeks 18.00 uur in een auto over de Wagnerstraat in Haaksbergen. Op het kruispunt met de Wiedenbroeksingel verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende bromfiets, bestuurd door een 17-jarige jongen uit Haaksbergen. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De jongen ging met zijn bromfiets onderuit en liep letsel aan zijn been op. Hij werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.(04-146177)

Fietser raakt gewond

Fietser raakt gewond na aanrijding met personenauto

Hengelo

Vrijdag 26 november rond 18.30 uur reed een 52-jarige automobilist uit Hengelo over de Beneluxlaan in Hengelo komende uit de richting Europalaan en gaande in de richting Torenlaan. Hij verleende op het kruispunt met de Torenlaan geen voorrang een een voor hem van rechts komende 50-jarige fietser uit Hengelo, die op het fietspad reed parallel aan de Beneluxlaan. De fietser kwam eveneens uit de richting van de Europalaan maar fietste in de richting van de Vossenbelt. Tussen beiden ontstond een aanrijding, waarbij de 50-jarige man licht letsel aan hoofd en schouder opliep. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-146181)

Fietser gewond

Fietser botst tegen huifkar en raakt hierbij gewond

Bentelo

Vrijdag 26 november omstreeks 18.30 uur reed een man uit Delden (leeftijd nog onbekend) over het fietspad van de Bentelosestraat in Bentelo. Hij zag te laat dat op het fietspad een huifkar stond en fietste tegen de achterzijde van de kar aan. De man liep een hoofdwond op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-146186)

Vijf gewonden bij aanrijding

Vijf personen raken gewond bij aanrijding tussen twee personenauto's

Almelo

Vrijdagavond 26 november vond rond 22.30 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de kruising Willem de Clerqstraat/Egbert ten Catelaan en Nachtegaalstraat in Almelo. Een 29-jarige automobiliste uit Almelo reed op de Willem de Clerqstraat en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een voor haar van links komende personenauto, bestuurd door een 36-jarige man uit Almelo. Beiden kwamen met elkaar in aanrijding, waarna het voertuig van de 36-jarige man een draai maakte en tegen een verkeerslicht tot stilstand kwam. Vijf personen raakten gewond en werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het gaat hierbij om de 29-jarige vrouw uit Almelo (bestuurder) en een naast haar in de auto zittende 33-jarige vrouw uit Almelo. De drie andere gewonden zaten in de auto van de 36-jarige man. Het gaat hierbij om drie vrouwen uit Almelo van resp. 31, 54 en 56 jaar. Beide auto's raakten zwaar beschadigd en werden afgesleept. (04-146263)

Aanhouding na diefstal fiets

Beveiligingsmedewerker van een winkel houdt een fietsendief aan en draagt hem over aan de politie

Enschede

Vrijdagmiddag 26 november had een man boodschappen gedaan bij een winkel aan de Lage Bothofstraat in Enschede. Nadat hij had afgerekend, liep hij naar buiten, pakte een aldaar geparkeerd staande fiets, deed deze in de kofferbak van zijn auto en wilde wegrijden. Een getuige stapte de winkel binnen en alarmeerde een beveiligingsmedewerker. Deze heeft de auto doen stoppen en de sleutels van de verdachte afgepakt zodat deze niet meer verder kon rijden. De verdachte haalde vervolgens snel de fiets uit de kofferbak. Direkt daarna kwam de eigenaar van de fiets aanlopen, een 33-jarige man uit Enschede, en zag zijn fiets op de grond liggen. De politie, die inmiddels gebeld was, hield de verdachte, een 36-jarige man uit Enschede, vervolgens aan. De man is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Door de 33-jarige eigenaar van de fiets werd aangifte gedaan. (04-146167)

Mishandeling

Verdachte aangehouden nadat hij een medewerker van een horecagelegenheid had geslagen en met een fiets had gegooid

Enschede

Surveillerende politieagenten werden zaterdag 27 november rond 02.30 uur op de Oude Markt in Enschede door omstanders gewezen op een onenigheid voor een horecagelegenheid aldaar. Een van de portiers, een 25-jarige man uit Enschede, vertelde dat even daarvoor een klant uit de zaak was gezet. Deze klant, een 33-jarige man uit Enschede, had agressief gereageerd nadat hij was aangesproken op het feit dat hij met een glas bier het toilet was binnengelopen. De 33-jarige was samen met een andere bezoeker gevraagd de horecagelegenheid te willen verlaten. Bij het uitzetten was onenigheid ontstaan, waarbij de 33-jarige man de 25-jarige portier buiten een vuistslag in het gezicht had gegeven. Daarna had de 33-jarige man een fiets gepakt en met kracht tegen de portier aangegooid. Politieagenten hielden de 33-jarige verdachte aan. Hij is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-146304)

Graffiti

Drie verdachten aangehouden na het aanbrengen van graffiti op een trein

Enschede

Zaterdag 27 november werd omstreeks 02.45 uur gemeld dat een aantal personen op het perron van het NS-station in Enschede bezig waren om graffiti te spuiten op treinen. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en zagen dat een aantal personen inderdaad met spuitbussen bezig was. Toen daders de agenten zagen, gingen zij er snel vandoor. Na een korte achtervolging werden drie verdachten aangehouden, mannen uit Enschede van resp. 21, 24 en 29 jaar. Zij zijn voor nader verhoor opgesloten. Een treinwagen bleek voor een groot gedeelte met verf bespoten te zijn. De NS doet hiervan nog aangifte. Op dit moment is nog niet bekend hoe groot de schade is. (04-146312)

Aanhouding na diefstal

Automobilist onttrekt zich aan verkeerscontrole door er hard rijdend vandoor te gaan; even later blijkt hij verdachte te zijn bij diefstal uit een bedrijf, waarna hij in zijn woning wordt aangehouden

Hengelo

Zaterdag 27 november reed een surveillerende politieagent omstreeks 02.50 uur op de Bornsestraat in Hengelo. Vanuit de richting Borne zag hij een auto naderen, waarvan de bestuurder tot twee keer toe het rode verkeerslicht negeerde. De agent gaf de bestuurder een stopteken. De bestuurder negeerde dit en ging er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging over diverse wegen reed de man zich klem aan de Van Alphenstraat in Hengelo, vluchtte te voet verder en wist te ontkomen. De auto van de verdachte werd in beslag genomen. In de auto werd een hoeveelheid roestvrij staal aangetroffen en diverse gereedschap.

Omstreeks 03.10 uur werd een diefstal gemeld bij een bedrijf aan de Oonksweg in Borne. Toen een medewerker rond 02.45 uur het bedrijfspand had verlaten, had hij een auto voor het hek zien staan. Bij de auto stond een man, die er na het zien van de medewerker snel in de auto vandoor was gegaan. Uit het bedrijf bleek een hoeveelheid roestvrij staal te zijn weggenomen. De medewerker was nog achter de dader aangereden maar had hem uit het oog verloren. Wel had hij een kenteken genoteerd en had hij een signalement van de dader.

De beschrijving van de auto en het signalement van de man kwamen overeen met die van de auto/bestuurder bij de controle aan de Bornsestraat. Aan de hand van deze gegevens kwam de politie op het spoor van de verdachte, een 23-jarige man uit Hengelo. Hij werd omstreeks 04.45 uur in zijn woning in Hengelo aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt. (04-146315)

Ageeth Doldersum; 053-4555588


---- --