NOVA

27 november 2004

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Interview met bisschop Tiny Muskens
De katholieke kerk heeft zich tot nu toe nauwelijks gemengd in discussies over de islam, de vrijheid van godsdienst en het wel of niet bestraffen van godslastering. Maar dankzij de Bredase bisschop Muskens is dat veranderd. In zijn net verschenen biografie betoogt de 68-jarige prelaat dat wij in Nederland schrikbarend weinig weten van andere culturen en religies.

Kinderboek Youp van 't Hek
"De wonderlijke broertjes Pim en Pietje. Waarom de dieren in Artis op zaterdag zo moe zijn!". Dat is de titel van een kinder-boek van Youp van 't Hek. Het is ontstaan uit de verhalen die Van 't Hek zijn kinderen voor het slapen gaan vertelde. Eén van die verhalen heeft hij nu in boekvorm gegoten.

Rechtsextremisme in Duitsland
De rechtsextremisten in Duitsland hebben de wind in de rug. Hun NPD en DVU zitten in twee Oost-Duitse deelstaten al in de regering. Hun kale hoofden en soldatenlaarzen hebben ze verruild voor pak en stropdas. Jongeren voelen zich door dit type extreemrechts serieus genomen. NPD-fractievoorzitter Holger Apfel, verguisd door de gevestigde partijen en geboycot door de media, praat openhartig over zijn ideeën en opvat-tingen.

Het leiderschap van de VVD
VVD-fractievoorzitter Jozias van Aartsen mag zich de komende jaren manifesteren als politiek leider van zijn partij. Die functie van politiek leider wordt echter niet reglementair vastgelegd. De leden van de VVD hebben op het partijcongres ingestemd met een compromis van het partijbestuur. Een verslag.

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------


----------

Gisteren in NOVA Politiek