Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zaterdag 27 november

Den Helder 27-11-2004 - 17.37 uur

Alcoholcontrole
Den Helder, zaterdag 27 november 2004
Op zaterdagmorgen omstreeks 02.50 uur zag de politie een personenauto rijden op de Prins Hendriklaan in Den Helder. De auto viel op doordat deze over de weg heen en weer slingerde. Op een stopteken en het blauwe zwaailicht van de politieauto reageerde de bestuurder niet. Toen de man, een 34-jarige Nieuwedieper, de auto naast zijn woning geparkeerd had, bleek hij alcohol te hebben gebruikt. De man blies 435 ug/l. Dat is twee keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal.

Inbraak in school
Den Helder, zaterdag 27 november 2004
Op zaterdagmorgen werd omstreeks 04.30 uur werd een inbraak ontdekt in een opleidingsinstituut aan de Sportlaan te Den Helder. De daders kwamen het pand binnen door een toegangsdeur naar een lokaal open te breken. Uit het lokaal werden drie computers ontvreemd.

Aanrijding met letsel
Den Helder, zaterdag 27 november 2004
Op zaterdagmorgen omstreeks 06.50 uur kwam een 34-jarige vrouw uit Den Helder met haar personenauto vanaf het terrein van winkelcentrum de Riepel. Toen zij de van Foreestweg in haar woonplaats op wilde rijden zag zij de bromfiets die van links over de van Foreestweg aan kwam rijden over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de 27-jarige uit Renkum afkomstige bromfietser met zijn bromfiets aan de overzijde van de weg in de sloot terecht kwam. Hij liep ook vermoedelijk beenletsel op en moest voor behandeling worden overgebracht naar het Geminiziekenhuis te Den Helder.