Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zaterdag 27 november

Hoorn 27-11-2004 - 17.40 uur

Aanrijding met alcohol
Hoogkarspel, zaterdag 27 november 2004
Op zaterdagmorgen omstreeks 01.15 uur reed een 24-jarige Medemblikker in een personenauto over de Drechterlandseweg te Hoogkarspel. Hij zag een voor hem rijdende auto te laat. Om een aanrijding te voorkomen stuurde hij zijn auto naar rechts, reed door de berm en passeerde hier de voor hem rijdende auto. Bij het terugsturen verloor de bestuurder de macht over het stuur en raakte aan de andere zijde van de rijbaan. De auto kwam tot stilstand in de naast de weg gelegen sloot. De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 310 ug/l. Dat is anderhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.

Weigering blaas- en bloedproef
Hoorn, zaterdag 27 november 2004
Op zaterdagmorgen werd een 23-jarige man uit Zwaag in een personenauto gecontroleerd op de Grote Oost in Hoorn. De man bleek alcohol te hebben gebruik en werd voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Hier weigerde hij om goed mee te werken aan een ademanalyse. Ook weigerde hij ter vervanging van de ademanalyse mee te werken aan een bloedproef. De man krijgt hiervoor een proces-verbaal. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Inbraak in woning
Hoorn, zaterdag 27 november 2004
Op zaterdagmorgen omstreeks 04.25 uur schrok de bewoonster van een pand aan het Oosterplatsoen in Hoorn wakker van glasgerinkel. Dit bleek afkomstig te zijn van een tegel die door het achterraam van haar woonkamer was gegooid. Een laptop, die op een tafeltje bij het achterraam had gestaan, bleek te zijn verdwenen.

Diefstal kratten
Grootebroek, zaterdag 27 november 2004
In de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 23.00 en 07.30 uur, werden in totaal 800 lege kratten ontvreemd bij een bedrijfspand aan de Geerling te Grootebroek. De kratten waren net geleverd en stonden nog op de twee karren.