Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


27 november 2004


Onderwerp: drie gewonden bij eenzijdige aanrijding


Een 39-jarige moeder, haar 8-jarig zoontje en diens 7-jarige vriendje, allen uit Ruurlo zijn vanmiddag in hun woonplaats zwaar gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Zelhelmseweg. De moeder is per traumaheli naar het ziekenhuis vervoerd, de kinderen per ambulances naar streekziekenhuizen.


De aanrijding werd omstreeks 16.30 uur gemeld. De vrouw kwam met haar auto uit de richting Zelhem en reed in het buitengebied richting Ruurlo. Door nog onbekende reden is zij tegen een links van de rijbaan staande boom gebotst. De auto sloeg opzij en kwam in een lager gelegen greppel terecht. Door de klap van de aanrijding raakten de inzittenden bekneld.


Alle hulpverleningsdiensten gingen met meerdere voertuigen naar de plaats van de aanrijding. Ook de traumaheli werd ingezet. Nadat de slachtoffers uit het wrak waren bevrijd en gestabiliseerd konden zij worden vervoerd. Gezien de ernst werd de moeder per traumaheli naar Nijmegen vervoerd, de twee jongens werd naar een streekziekenhuis vervoerd. Over hun toestand en eventueel opgelopen letsel is nog geen duidelijkheid.


De Zelhemseweg is tot aan het begin van de avond afgesloten geweest in verband met het onderzoek van de verkeerspolitie.


Eventuele getuigen worden verzocht contact met de politie Ruurlo op te nemen (0900 - 8844)


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --