Stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht 28-11-2004 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Klap

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie omstreeks 04.00 uur melding van een incident aan de Leidsekade.

In een horecagelegenheid werd een 47-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij een andere man in de gelegenheid zou hebben geslagen. De man was dronken. Hij werd ingesloten.

Alcoholcontrole

UTRECHT Zaterdagavond en nacht werd een alcoholcontrole gehouden op de Briljantlaan. Er werden 670 bestuurders gecontroleerd. Tien van hen hadden te diep in het glaasje gekeken. De hoogst gemeten hoeveelheid ug/l was 545.

Alle bestuurders kregen een proces-verbaal.

Beroving fiets

UTRECHT Een 32-jarige man uit Utrecht werd zaterdagavond omstreeks 19.45 uur van zijn fiets beroofd op de t Goylaan door een vijftal jongens.

Een van de jongens trapte hem hierbij hard in zijn buik.

De man deed aangifte op het bureau en kon een van de daders nauwkeurig beschrijven. Mede daardoor kon de politie omstreeks 20.30 uur de verdachte, een 20-jarige Utrechter, aanhouden.

Hij werd ingesloten op het bureau. De politie onderzoekt de zaak verder.

Beroving, getuigen gezocht

UTRECHT - Een 60-jarige Utrechtse vrouw werd zaterdagavond omstreeks 19.30 uur beroofd van haar tas op de Olof Palmelaan.

De vrouw ging in haar auto zitten en legde haar tas op de bijrijdersstoel. Ineens hoorde ze een knal en zag dat het raam aan de bijrijderskant werd ingeslagen. Een man trachtte haar tas te pakken. De vrouw griste haar tas op tijd weg, maar de man stopte niet. Hij liep om de auto heen en trok haar portier open waarna hij met geweld de tas uit haar handen trok.

De politie onderzoekt de zaak en zou graag in contact komen met getuigen van deze beroving. Zij kunnen bellen met de politie van district Marco Polo via 0900-8844 of een anonieme melding doen via 0800-7000.

Hennep

UTRECHT In een flatwoning aan de Arnodreef werd zaterdagmiddag een inval gedaan omdat de politie informatie had dat zich in deze woning een hennepplantage bevond. Die informatie bleek juist.

Er werden 237 planten aangetroffen, evenals een professionele inrichting voor hennepplanten (ventilators, bewateringsinstallatie etc.). Alles werd in beslaggenomen.

Een hoogwerker van de brandweer assisteerde de agenten bij de inbeslagname.

Er werd geen aanhouding verricht.

Jeugd valt beveiligers lastig

UTRECHT - Een 16-jarige jongen uit Utrecht werd zaterdagmiddag aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een beveiligingsmedewerker te hebben geslagen.

De jongen maakte deel uit van een groepje dat in een winkel aan het Hammarskjoldhof stond rond te kijken. Zij werden door beveiligingsmedewerkers in de gaten gehouden. De jeugd vond dit niet prettig en begon met goederen te gooien. De beveiligingsmedewerkers grepen in en er ontstond een opstootje.

De politie onderzoekt de zaak.