Politie Groningen

Persberichten zondag 28 november 2004

provincie Groningen, 28-11-2004 -

Groningen: fietsster gewond na ongeval
Een 42-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagmiddag op de kruising Korreweg met de Nieuwe Ebbingestraat bij een verkeersongeval gewond geraakt. Het slachtoffer kwam op de kruising in aanrijding met een 26-jarige automobilist uit Groningen. De vrouw kwam ten val en raakte gewond. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Van het ongeval wordt door de politie een rapportage gemaakt.

Haren: man gewond door losgeschoten aanhangwagen
Een 69-jarige man uit Haren is zaterdagmiddag op de Middelhorsterweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 29-jarige man uit Haren bestuurde een personenauto met aanhangwagen en brak de aanhangwagen plotseling los. De aanhangwagen schoot vervolgens op de losbreekreminrichting. Desondanks werd het 69-jarige slachtoffer, rijdend op zijn fiets, geraakt en kwam hij ten val. De man belandde onder de aanhangwagen en liep schaafwonden aan het been en kneuzingen op. De fietser werd met zijn lichte verwondingen door omstanders naar huis gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: Stadjer aangehouden voor bedreiging en mishandeling

De politie heeft zaterdagavond in een woning aan de Eilerdaheerd een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging en mishandeling. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij in een woning aan de Eilerdaheerd de 23-jarige vriend van zijn 26-jarige ex-vriendin met een mes heeft bedreigd. De 23-jarige is vervolgens de woning uitgevlucht. Ook de vrouw werd volgens eigen zeggen door haar ex-vriend geslagen. De verdachte werd in de woning ingerekend en ingesloten. Het mes werd in de woning aangetroffen en inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in. Beide slachtoffers doen aangifte.

Groningen: jongens met vuurwerk aangehouden
De politie heeft zaterdagavond op de Turkooisstraat twee jongens van 17 en 18 jaar uit Groningen aangehouden voor het bij zich hebben van vuurwerk. De jongens bevonden zich in een groepje met jeugdigen. Allen moesten de zakken leegmaken, omdat er meerdere meldingen van vuurwerkoverlast waren binnengekomen. Beide verdachten hadden vuurwerk bij zich. Zij moesten het vuurwerk inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen aangehouden na geluidsoverlast
De politie heeft zaterdagnacht in een woning aan de Menadostraat een televisie en geluidsapparatuur inbeslaggenomen. De politie reageerde op meldingen van omwonenden en constateerde overlast door luide muziek. Op het moment dat de dienders de woning wilden binnengaan, liep het pand met feestgangers leeg. Twee mannen, een onbekende man en een 21-jarige Stadjer weigerden de woningen te verlaten. Beiden, niet bewoner van het pand, werden hierop aangehouden. In de woning werd de televisie en geluidsapparatuur inbeslaggenomen. Beide verdachten zullen vandaag worden gehoord. Ook de bewoner van het pand zal worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer na belediging ingerekend
In de Poelestraat heeft de politie zaterdagnacht een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. De Stadjer benaderde een politieagent op een onheuse manier. Hij werd vervolgens weggestuurd en gaf hier gehoor aan. Even verderop beledigde de man de diender in gebaar. Hierop werd de verdachte aangehouden. Hij werd gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Hagenaar zwaar mishandeld
Een 28-jarige man uit Den Haag is zaterdagnacht op de Stoepemaheerd door een aantal mannen mishandeld. Het slachtoffer werd door de politie en ambulancepersoneel met verwondingen aan het hoofd aangetroffen. Hij moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis worden gebracht. De Hagenaar heeft vermoedelijk op straat ruzie gekregen met een aantal mannen, waarna hij in elkaar werd geslagen en getrapt. De vriendin van het slachtoffer, een 33-jarige vrouw uit Den Haag, was getuige van de mishandeling. Eén van de mannen heeft haar tas met inhoud weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de zware mishandeling en de diefstal.

Marum/Nuis: alcomobilist rijdt in op discogangers
De politie heeft zaterdagnacht op de Nieuweweg in Nuis een 31-jarige man uit Nuis aangehouden voor het veroorzaken van een ongeval met licht letsel, het verlaten van de plaats van het ongeval en rijden onder invloed. De verdachte zat met zijn vier jaar oudere broer in een auto en reed bij de discotheek op de Kruisweg. Politieagenten te voet probeerden beide broers te controleren. In plaats van te stoppen, gaf de verdachte gas. Hierbij reed hij in op een groepje discogangers. Twee mannen, een 20-jarige man uit Nuis en een 28-jarige man uit Marum, werden door de auto geraakt en liepen beide lichte verwondingen op. De politie zette direct de achtervolging in en troffen de verdachte en zijn broer in Nuis aan. De 31-jarige bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau. Hij kreeg tevens een rijverbod voor 7 uren opgelegd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Musselkanaal: mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

De politie heeft zaterdagnacht op de Marktstraat vier mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Drie Musselkanaalsters in de leeftijd van 19, 20 en 20 jaar en een 17-jarige verdachte uit Ter Apelkanaal werden door een getuige betrapt bij het vernielen van een fiets. Het voertuig werd door het viertal vervolgens op een abri gegooid. Op aanwijzing van de getuige konden de geweldplegers worden ingerekend en ingesloten. De politie trof bij de abri een totaal vernielde fiets aan. De politie stelt een nader onderzoek in.