Eemland zuid, 11.40 uur

Utrecht 28-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Motorrijder gewond na aanrijding

AMERSFOORT Op de Hogeweg raakte zaterdagmiddag omstreeks 17.20 uur een 42-jarige man uit Amersfoort gewond toen hij op zijn motor tegen een auto aanreed.

Er stond op dat moment een lange rij autos op de Hogeweg richting de Ringweg-Kruiskamp.

Een automobilist liet een andere automobilist voorgaan die de Hogeweg wilde oprijden vanaf het tankstation. Terwijl deze automobilist links afsloeg, kwam de motorrijder links langs de file gereden en kon een aanrijding niet meer voorkomen.

De 42-jarige motorrijder werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Beroving

AMERSFOORT Een 18-jarige jongen uit Amerfsoort werd zaterdagavond omstreeks 20.45 uur op de Snouckaertlaan beroofd van zijn mobiele telefoon. De jongen zette samen met een vriend zijn fiets in de fietsenstalling toen hij werd aangesproken door en jongen die achterop een scooter zat. Hij wilde zijn mobiele telefoon lenen. Toen de 18-jarige jongen zei dat hem dat geen goed idee leek, werd hij bedreigd. Hij gaf zijn telefoon waarna het tweetal er op de scooter vandoor ging.

De bestuurder van de scooter is ongeveer 1.70 meter lang, heeft een blanke gelaatskleur, normaal postuur en droeg een grijs petje met een groen logo. Hij was gekleed in een blauwe jas met grote kraag.

De bijrijder heeft een getinte huidskleur, is langer en heeft donker gekruld haar. Hij heeft een normaal postuur en droeg een witte jas tot aan zijn knieën. Tevens droeg hij witte schoenen.

Zij reden samen op een zilverkleurige Yamaha.

De politie zoekt getuigen van de beroving of mensen die het tweetal denken te kennen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Amersfoort via 0900-8844 of bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Verkeersongeval letsel

LEUSDEN Zaterdagavond raakte een bromfietser licht gewond na een aanrijding met een personenauto.

De bestuurder van de personenauto, een 27-jarige man uit Leusden, reed over de Heiligenbergerweg uit de richting van Leusden. Op de T-splitsing met de Driftakkerweg reed een 34-jarige bromfietser uit Amersfoort over het linkerfietspad (vanuit Leusden gezien) die de rijbaan overstak om de Driftakkerweg te gaan volgen.

Daarbij botste hij op tegen de personenauto die probeerde uit te wijken en daardoor een lantaarnpaal ramde.

De bromfietser werd ter plekke behandeld voor pijn aan zijn knie.

Deze week zal de Regionale Verkeersdienst de aanrijding onderzoeken.

Dronken man

AMERSFOORT Een 29-jarige man uit Amersfoort werd zaterdagnacht omstreeks 00.45 uur in de cel gezet nadat hij op de Langestraat voor problemen had gezorgd. De man was erg dronken en zocht ruzie met mensen op straat.

Omdat de man weigerde te luisteren naar de agenten, moest hij geboeid worden overgebracht naar het politiebureau. Hier werd bij de fouillering een mes aangetroffen dat in beslag werd genomen. De Amersfoorter is ingesloten ter ontnuchtering. Vandaag zal de zaak verder worden onderzocht.