Heuvelrug, 11.55 uur

Utrecht 28-11-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Kopstoot

VEENENDAAL Op vrijdagmiddag heeft een 15-jarige meisje uit Veenendaal op de Hoofdstraat een kopstoot en een klap gekregen van een tot nu toe onbekende jongen. Aanleiding was onenigheid tussen het slachtoffer en de vriendin van de dader. Na de kopstoot gaf het slachtoffer de jongen een klap. Hierop ontving zij een klap terug. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bloedneus geslagen

VEENENDAAL Op zaterdagmiddag is een 33-jarige inwoonster van Veenendaal zonder duidelijke aanleiding door een onbekende vrouw meerdere keren geslagen. Hierbij liep het slachtoffer een bloedneus op.

Het slachtoffer bevond zich met een vrouw in een rolstoel in een winkel aan de Helling. Op de vraag of ze even mocht passeren, kreeg de 33-jarige vrouw een aantal klappen. De verdacht liep hierna direct de winkel uit. Het signalement van de vrouw is:


- Donkerbruine ogen;


- Rood geverfd haar;


- Leren, donkere jas;


- Blauwe spijkerbroek;


- Ongeveer 1.65 meter lang;


- Brildragend;


- Blanke huidskleur;


- Leeftijd ongeveer 40 jaar.

De politie is op zoek naar getuigen die de verdachte (her) kennen of iets hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de politie Utrecht, district Heuvelrug, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Babbeltruc

RHENEN Op zaterdagavond rond 20.00 uur probeerde een vrouw een woning aan de Platanenlaan binnen te komen. De vrouw vertelde de bewoner dat zij een pakketje wilde afleveren bij een van de buren maar dat deze niet thuis waren. Zij vroeg of ze even naar binnen mocht komen om een briefje te schrijven voor de buren. De bewoner vond dit nogal vreemd en liet de vrouw niet binnen.

De vrouw zag er als volgt uit:


- Leeftijd ongeveer 45 jaar;


- Lengte ongeveer 1.70 meter;


- Bol gezicht;


- Zwart, halflang haar;


- Dik postuur;


- Droeg zwarte kleding;


- Sprak gebrekkig Nederlands.

De politie adviseert iedereen om alert te zijn als onbekende mensen aan de deur komen.

Agressieve man beledigt agenten

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 23-jarige man uit Doorn aangehouden. Agenten gingen rond 04.15 uur af op een aanwijzing van passanten dat een persoon op de Veltpoort geslagen zou worden. Daar aangekomen troffen de agenten een groep personen en een man die aangaf zelf kort daarvoor te zijn geslagen. De andere persoon die mishandeld zou zijn, werd niet meer aangetroffen. De duidelijk opgefokte man beledigde de politiemannen vervolgens meerdere malen. Bij navraag bleek de man tevens gesignaleerd te staan als verdachte van inbraak. De agressieve man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Steekpartij

RHENEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 32-jarige man uit Rhenen aangehouden omdat hij verdacht wordt een 26-jarige plaatsgenoot in zijn arm te hebben gestoken met een mes. Na een woordenwisseling en een vechtpartij met andere bezoekers in een horecagelegenheid aan de Van Deventerstraat verliet de verdachte het pand. Kort daarop trapte de verdachte het glas van de toegangsdeur van de horecagelegenheid in. Toen het slachtoffer ging kijken wie dit deed, stak de 32-jarige man hem met een mes. Dit veroorzaakte een diepe snee in zijn onderarm.

Agenten zagen op de Herenstraat de verdachte lopen met bloed op zijn handen en gezicht. De verdachte wilde niet meewerken en werd uiteindelijk geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij ingesloten. Het slachtoffer kon na behandeling en vier hechtingen het ziekenhuis weer verlaten. De verdachte heeft een proces-verbaal gekregen. De politie onderzoekt heeft de zaak in onderzoek.