Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, 85 arrestanten bij danceparty Qlimax in Gelredome
Publicatiedatum: 28-11-2004

De politie heeft zaterdagavond 85 personen aangehouden die in het bezit van harddrugs danceparty Qlimax in Gelredome bezochten. Tegen 51 verdachten is proces-verbaal opgemaakt, van de overige 34 - die kleinere hoeveelheden drug bij zich hadden - zijn de verdovende middelen afgenomen en is een registratie gemaakt.

27 van de 51 verdachten ontvingen na hun voorgeleiding een dagvaarding, de rest kwam er vanaf met een geldboete. In totaal werd een kleine achtduizend euro geïncasseerd. Alle 85 personen moesten direct na de aanhouding het terrein verlaten.

Vier verdachten ingesloten
De eerste verdachte is aangehouden om 21.30 uur met 17 XTC-pillen en anderhalve gram cocaïne op zak. Ook de overige verdachten waren in het bezit van de nodige pillen, variërend van 1 tot 60 stuks. Vier personen zijn aangehouden en ingesloten, omdat zij een dealerhoeveelheid harddrugs bij zich droegen. Deze vier verdachten worden vermoedelijk maandag of dinsdag voorgeleid.

De leeftijden van de verdachten variëren van 18 tot 36 jaar en ze zijn afkomstig uit het hele land. Enkele verdachten waren in het bezit van cocaïne, amfetaminen, speed en buisjes GHB. De politie heeft alle harddrugs in beslag genomen en vernietigd.

Valsheid in geschrifte
Naast aanhoudingen op het gebied van harddrugs, werd een 25-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte. Beveiligingsmedewerker zagen dat de man vervalste kaartjes wilde verkopen aan bezoekers die uit de bus stapten. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, drie jongens aangehouden bij vechtpartij
Publicatiedatum: 28-11-2004

Een portier van een horecazaak op de Korenmarkt heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie jongens aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een vechtpartij. Het gaat om twee Arnhemmers van 15 en 16-jaar oud en een 15-jarige jongen uit Heerenveen. De portier had gezien dat een groep jongens al vechtend de Luthersestraat in liepen. Hij is de groep gevolgd, waarna hij zag dat een jongen geslagen en geschopt werd door drie mannen. Zij zijn door de portier aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De gewaarschuwde politie heeft het drietal overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer is onbekend gebleven, het is dan ook niet duidelijk of hij gewond geraakt is. Na verhoor is de 16-jarige Arnhemmer op vrije voeten gesteld, de twee 15-jarigen zitten nog vast. De aanleiding van de vechtpartij is nog niet duidelijk. De politie komt graag in contact met het slachtoffer en met getuigen. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, ex-man aangehouden voor bedreiging

Publicatiedatum: 28-11-2004

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 34-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van het bedreiging van zijn ex-vrouw en het pogen in te breken in haar woning. De man was vermoedelijk onder invloed van alcohol toen hij stond te schreeuwen voor haar woning in de wijk de Geitenkamp. De man had geprobeerd de voordeur open te hengelen, maar dat was hem niet gelukt. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, drie mannen aangehouden op de Korenmarkt
Publicatiedatum: 28-11-2004

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee Arnhemmers aangehouden op de Korenmarkt. Een 17-jarige Arnhemmer wordt verdacht van vandalisme en baldadigheid. Hij zou in agressieve staat fietsen bij het Filmhuis hebben omgegooid en een persoon die hem hierop aansprak een klap hebben verkocht. Vervolgens zou naar aanleiding hiervan een vechtpartij zijn ontstaan, waarbij de verdachte een ruit van een pand doorsloeg. Na een bezoek aan het ziekenhuis, waar een wond aan zijn arm gehecht moest worden, bedaarde hij enigszins. De Arnhemmer moet de schade vergoeden.
Een 20-jarige Arnhemmer is aangehouden omdat hij zich bemoeide met de aanhouding van de 17-jarige. Hij beledigde de agenten, waarop ook hij werd aangehouden.
Een 20-jarige Arnhemmer bleef zich bemoeien met het werk van de agenten op de Korenmarkt en luisterde niet naar bevelen om weg te gaan. Hij is aangehouden voor het niet voldoen aan bevelen van de agenten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, drie jongens aangehouden voor huisvredebreuk
Publicatiedatum: 28-11-2004

Drie Arnhemse jongens van 13 en 15 jaar oud zijn zaterdagmiddag aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. De kwajongens zouden in de wijk de Geitenkamp, waar ze zelf ook wonen, bij een oudere man zijn woning in zijn gegaan, zonder zijn toestemming. Buurtbewoners zagen de jongens de woning ingaan en de man aan de kant duwen. Ze vertrouwden het niet en waarschuwden de politie. Vervolgens gingen ze zelf naar de woning toe, daar vroegen ze de jongens naar buiten te komen, waaraan zij voldeden. De politie heeft het drietal even later aangehouden. De jongens waren mogelijk op zoek naar geld of waardevolle spullen. Na verhoor zijn de Arnhemmers met een proces-verbaal op zak weer op vrije voeten gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, beschonken bestuurder rijdt 141 km/uur door Arnhem
Publicatiedatum: 28-11-2004

De politie heeft zaterdagavond een 51-jarige Nijmegenaar aangehouden, nadat hij in beschonken toestand met 141 km/uur over de Eldenseweg (Nelson Mandelabrug) reed. De auto van de man is afgesleept, in afwachting van het inleveren van het rijbewijs dat hij kennelijk niet bij zich had. Hij heeft een rijverbod voor de duur van twee uren ontvangen, uiteraard is ook een proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606