Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 27 november 2004

* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
SCHIEDAM - Vrijdagmiddag werd in een pand aan de Houtstraat een hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij lagen henneptoppen te drogen. Ruim 380 gram aan henneptoppen werd in beslag genomen alsmede de apparatuur van de hennepkwekerij. Ook in een pand aan de Calandstraat werd een hennepkwekerij ontdekt. Hier stonden 4000 hennepplanten. De hennepplanten alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij. ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten stelde de politie vrijdagavond in een woning aan de Franselaan een onderzoek in. In twee kamers waren hennepkwekerijen aanwezig. In totaal werden 650 hennepplanten in beslag genomen en de bij de kwekerij behorende apparatuur. Het geheel is vernietigd. Tevens bleek dat met de stroomvoorziening was geknoeid. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.
Naar aanleiding van een melding over een grote waterlekkage ging de politie kijken op de zolderverdieping van een pand aan de Doklaan. Daar troffen zij een hennepkwekerij aan. Hier stonden zo'n 120 hennepplanten die in beslag genomen werden en vernietigd.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN OUDE NOORDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield vrijdagavond in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Oude Noorden een actie preventief fouilleren.
Op straat -Zaagmolenkade, Boekhorststraat en Simonstraat - werden 213 personen gefouilleerd, terwijl er 98 auto's werden gecontroleerd. In horecagelegenheden werden 37 personen gefouilleerd. Op grond van de Wet Wapens en Munitie werden 9 personen aangehouden. Er werden 4 messen, 3 wapenstokken, 1 slagwapen (ploertendoder) en 1 busje CS-gas in beslag genomen. Tevens werden kleine hoeveelheden soft- en harddrugs in beslag


* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

ROTTERDAM - De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft van vrijdagavond tot zaterdagmorgen vroeg in samenwerking met de Bereden Brigade en het Parkeerbedrijf, toezicht gehouden in het centrum van Rotterdam in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat. Er werd één man aangehouden ter zake van mishandeling (vechtpartij op het Stationsplein). Er werden 71 bekeuringen uitgeschreven voor diverse (verkeers)overtredingen o.a. parkeren maar ook bedelen en openbaar alcoholgebruik. Eén wildplasser ging op de bon.