Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
Email communicatie@limburg-zuid.politie.nl

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Jos Koevoets
Onderwerp ( persberichten
Datum ( 28 november 2004
Opmerkingen ( geen

Kerkrade; hardleerse dronken bestuurder

Zaterdag 27 november zag de politie om 21.55 uur dat een 42-jarige man uit Geleen met zijn auto slingerend van links naar rechts over de Dir. Schrijnenstraat in Kerkrade reed. Toen de bestuurder gecontroleerd werd, bleek dat hij alcohol gedronken had. De blaastest gaf een promillage aan van 2,64 (ruim 5x meer dan het toegestane!). Het rijbewijs werd direct ingevorderd. De auto van de verdachte werd voor het politiebureau geparkeerd. Nadat aan het bureau proces-verbaal was opgemaakt, vroeg de verdachte of hij zijn nog even zijn mobiele telefoon uit de auto mocht pakken. Toen hij in zijn auto zat, startte hij deze plotseling en reed weg. Ver kwam hij niet omdat hij even verderop aangehouden werd. Hij mocht nu de nacht in de cel doorbrengen.

Maastricht; gered door reling

Een plons met haar auto in het koude water van het Bassin in Maastricht is een 27-jarige vrouw uit die plaats op vrijdag 26 november om 22.05 uur bespaard gebleven. De vrouw had zonder medeweten van haar vriend zijn auto gepakt en was daarmee gaan rijden. Op de Maasboulevard reed ze ongeveer 70 km/uur toen ze plotseling flink moest afremmen voor een voor haar rijdende auto. Ze raakte daardoor de controle over de auto kwijt en kwam in een slip waardoor ze tegen de reling rondom het Bassin botste. Door de reling bleef de auto steken waardoor haar een plons in het water bespaard bleef. Omdat de vrouw gedronken had, moest ze mee naar het politiebureau. Aan het bureau werd ze in verband met eerdere feiten herkend door enkele arrestantenverzorgers. Daardoor kwam aan het licht dat ze kort daarvoor aan de politie een valse naam had opgegeven. Ze bleek geen rijbewijs te hebben en had daarom de naam van haar zus gebruikt. De blaastest aan het bureau leverde een alcoholpromillage op van 1,40. De politie maakt proces-verbaal op.

Maastricht; dronken bestuurder

Het slingerend achteruitrijden van een 22-jarige Luikenaar over de Kesselkade in Maastricht trok zaterdag 27 november om 03.00 uur de aandacht van de politie. Omdat de man een flinke slok op had, moest hij aan het politiebureau een blaastest ondergaan. Dat leverde een promillage op van 1,49 reden waarom zijn rijbewijs direct werd ingevorderd.

Maastricht; spelende honden oorzaak brand

Toen de 25-jarige bewoner van een woning aan de Potteriestraat in Maastricht zaterdag 27 november om 03.45 uur thuis kwam, ontdekte hij brand in de kamer van zijn woning. De mogelijke oorzaak van die brand bleken zijn twee honden te zijn die in de kamer met een kussen gespeeld hadden. Daarbij is het kussen waarschijnlijk tegen de gashaard gekomen en is daar blijven liggen. Op een gegeven moment heeft het vlam gevat. De bewoner wist zijn dieren nog net op tijd uit zijn brandende woning te krijgen. Eén hond was reeds bewusteloos doch overleefde de brand wel. De brandweer doofde het vuur. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Maastricht; aanranding in hotel

In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 november werd gemeld dat zich in een hotel in Maastricht een mogelijke insluiper ophield. Bij onderzoek van de politie bleek dat een vrouwelijke hotelgast wakker was geworden toen ze voelde dat iemand haar betastte. Toen ze daarop de naast haar slapende vriend wekte en deze het licht aanmaakte, zagen beiden nog net hoe een onbekende man over de vloer van hun hotelkamer kroop in de richting van de deur. Plotseling sprong deze man op en ging er, voordat er ingegrepen kon worden, als een haas vandoor. Naar aanleiding van deze melding stelde de politie in het hotel een uitgebreid onderzoek in. Daar er niets verdachts en ook geen verdachte meer werd aangetroffen, vertrok de politie weer en werd het hotel overgedragen aan de receptionisten.
Ongeveer een uur later kreeg de politie opnieuw een melding vanuit hetzelfde hotel. Nu werd daar een andere hevig geëmotioneerde vrouwelijke hotelgast aangetroffen. Zij vertelde alleen op haar kamer in bed gelegen te hebben toen ze plotseling wakker werd. Naast haar in bed trof ze een onbekende naakte man aan. De hevig geschrokken vrouw rende daarop haar kamer uit en meldde zich bij de receptie van waaruit opnieuw direct de politie werd gebeld. Onmiddellijk werd een onderzoek in de bewuste kamer ingesteld waarbij de naakte man nog werd aangetroffen. Het bleek een 35-jarige Duitser te zijn die sinds enkele dagen ook als gast in het hotel verbleef. De verdachte werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Onbekend is hoe hij de afgesloten deuren van de hotelkamers heeft weten te openen. Er wordt een verder onderzoek ingesteld.

Maastricht; dierenmishandeling

Zaterdag 27 november kreeg de politie om 12.00 uur een melding dat in de tuin van een woning aan de Kremersdreef in Maastricht een hevig blaffende hond zat. Voor de politie was dit geen onbekend adres omdat men afgelopen september daar ook al eens assistentie verleend had. Toen kreeg de bewoner als laatste waarschuwing een zogenaamde gele kaart uitgereikt. In de tuin werd nu een sterk vermagerde Labrador aangetroffen die erg angstig en agressief was. Omdat de bewoners niet aanwezig waren en het vermoeden bestond dat het dier al enkele dagen de nodige verzorging onthouden was, nam de politie de hond in beslag. Tegen de eigenaar/bewoner (die niet aanwezig was) wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sittard; hennepplantage

In een woning aan Ophoven in Sittard trof de politie vrijdag 26 november om 13.45 uur in twee als zodanig ingerichte kweekruimtes in totaal 302 hennepplanten aan. Onderzoek wees uit dat een 31- jarige man en een 43-jarige vrouw, beiden uit Sittard, als verdachten in aanmerking kwamen. Tegen hen werd snelrecht toegepast waarbij ieder een boete kreeg opgelegd van 3120 euro.

Geleen; drie gewonden bij aanrijding

Een 27-jarige vrouw uit Doenrade zag zaterdag 27 november om 13.00 uur te laat dat bij de verkeerlichten op de Rijksweg Noord in Geleen een rij wachtende auto's stond. Daardoor botste ze tegen de auto voor haar waarin drie vrouwen uit Geleen zaten. Deze dames raakten gewond en werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Sittard vervoerd. Door de klap van de aanrijding werd de auto van de vrouwen weer naar voren geduwd en botste weer tegen de auto van een 39-jarige man uit Schinveld. De auto's raakten flink beschadigd.

Elsloo; uitslaande brand

Een in brand geraakte schoorsteen is de oorzaak van een uiteindelijke uitslaande brand in de woning van een 53-jarige bewoner van de Dorpstraat in Elsloo. Een en ander vond plaats op zaterdag 27 november om 22.20 uur. Door de hevige brand raakten enkele steunbalken op de zolderverdieping zwaar beschadigd. Waarschijnlijk zal daardoor het huis gestut moeten worden. Hoe groot de schade is, is niet bekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Sittard; dronken bestuurder laat sporen na

Zondag 28 november reed om 02.45 uur een 31-jarige man uit Sittard met zijn auto op de Rijksweg Zuid in Sittard een verkeerslicht omver. Na de aanrijding ging hij er met zijn auto vandoor. Toen de politie ter plaatse kwam, werd tussen het puin de kentekenplaat aangetroffen. Ook kon een oliespoor gevolgd worden tot op de Sweelinckstraat. Daar bleek de auto achtergelaten te zijn. Een van de kentekenplaten ontbrak. De auto werd in beslag genomen en afgesleept. Tijdens dat afslepen meldde zich een man die, na later bleek, de bestuurder was. Hij werd daarop aangehouden. Omdat de verdachte alcohol gedronken had, moest hij in het politiebureau een blaastest ondergaan. Deze test gaf een promillage aan van 1,32. Het rijbewijs werd daarom ingevorderd.

---- --