2e persbericht van zondag 28 november 2004

Eindhoven 28-11-2004 - Berichten uit de regio

Son: Autospiegel vernielers aangehouden

Zondagmorgen om 01.35 uur zijn op de Nieuwstraat twee 15-jarige en een 16-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de drie jongens tijdens het langsfietsen spiegels van autos aftrapten en een van hen aangehouden. Toen de politie terplaatse kwam, reden ook de twee andere verdachten langs die na een korte achtervolging ook werden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat er van zes voertuigen de spiegel was afgetrapt. De ouders van de verdachten zijn in kennis gesteld. De verdachten zijn na verhoor, voorzien van een proces-verbaal, heengezonden.

Geldrop: Kop staart aanrijding met gewonde

Zondagmorgen omstreeks 02.32 uur zijn bij een kop staart aanrijding op de A67 vier mensen licht gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Bij deze aanrijding waren vijf voertuigen betrokken. De politie stelt een nader onderzoek naar de juiste toedracht in.

Eindhoven: Aanrijding onder invloed

Een 27-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch is zondagmorgen om 04.40 uur op de kruising Hastelweg Dillenburgstraat, aangehouden. De man was kort ervoor betrokken bij een aanrijding met een bestelbusje bestuurd door een 30-jarige inwoner van Eindhoven. Deze bestuurder is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Uit onderzoek bleek dat de verdachte gedronken had. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,10 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal. De beide autos moesten getakeld worden.

Eindhoven: Vechtersbaas aangehouden

Op de Markt is zondagmorgen om 04.50 uur een 17-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Een getuige, die gezien had dat de verdachte deel uit maakte van een groepje jongens die, zonder enige aanleiding een 33-jarige Eindhovense fietser aanvielen en het slachtoffer sloegen en schopten, hield de man aan en droeg hem over aan de politie. Het slachtoffer liep bij deze mishandeling flinke verwondingen in het gezicht op.De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Best: Eenzijdig ongeval onder invloed

Zondagmorgen is om 06.20 uur een 20-jarige automobilist uit Best op de Kanaaldijk aangehouden. De man had kort ervoor een eenzijdig ongeval veroorzaakt en was met zijn auto tegen een lichtmast aangereden. Hij bleek gedronken te hebben. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.90 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.