Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zondag 28 november

Alkmaar 28-11-2004 - 15.44 uur

Drie rijbewijzen ingenomen
Heerhugowaard, zaterdag 27 november 2004
Op zaterdagavond omstreeks 18.40 uur reed een 62-jarige man uit Heerhugowaard in een personenauto over de Rustenburgerweg in zijn woonplaats. Bij een controle bleek hij alcohol te hebben gebruikt. De man weigerde echter om goed mee te werken aan een ademanalyse, zodat dit geen meetresultaat opleverde. De man kreeg een proces-verbaal vanwege zijn weigering. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Castricum, zaterdag 27 november 2004
Op zaterdagavond omstreeks 22.05 uur werd op de Provincialeweg te Castricum een 26-jarige bromfietser uit Heemkerk gecontroleerd. Hij blies 650 ug/l. Dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Alkmaar, zondag 28 november 2004
Op zondagmorgen omstreeks 01.30 uur reed een 35-jarige man uit Schagen in een personenauto over de Huiswaarderweg in Alkmaar. Hij zag te laat dat het verkeer afremde voor een rood stoplicht en hij reed tegen zijn voorganger aan. Bij controle bleek de man alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 560 ug/l. Dat is ruim tweeëneenhalf keer het wettelijk maximum. Ook deze bestuurder kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Snelheidscontrole: rijbewijs kwijt
Alkmaar, zondag 28 november 2004
Op zondagmorgen omstreeks 01.15 uur werd op de Ommering te Alkmaar een 29-jarige man uit Alkmaar in een personenauto geklokt door de bemanning van een onopvallende videoauto van de politie. De man reed 153 km per uur terwijl ter plaatse een maximum snelheid van 80 km per uur is toegestaan. Hij kreeg een bekeuring en moest zijn rijbewijs inleveren.

Aanrijding met letsel
Limmen, zaterdag 27 november 2004
Op zaterdagmiddag omstreeks 15.30 uur raakte een 17-jarige bromfietser uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de kruising Rijksweg - Nachtorchis te Limmen. De jongen reed over het fietspad naast de Rijksweg en wilde op genoemde kruising rechtdoor rijden. In dezelfde richting over de Rijksweg reed een 34-jarige man uit Limmen in een personenauto. Hij wilde bij genoemde kruising rechtsaf slaan en kruiste daarbij het fietspad. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser diverse kneuzingen en schaafwonden opliep. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Diefstal auto
Alkmaar, zaterdag 27 november 2004
Op zaterdagmiddag werd tussen 16.30 en 19.00 uur een Opel Kadett personenauto ontvreemd vanuit de parkeergarage van winkelcentrum de Mare aan de Europaboulevard te Alkmaar. Het betrof een rode auto met kenteken RP-53-BT.
In de nacht van zaterdag op zondag, tussen 23.30 en 08.00 uur werd vanaf het parkeerterrein van Schutterwei aan de Westerweg te Alkmaar een personenauto weggenomen. Het ging om een rode BMW 318i automaat met kenteken DL-ZG-64.

Winkeldiefstal: politie zoekt getuige
Castricum, vrijdag 26 november 2004
Op vrijdagmiddag omstreeks 15.10 uur werd een winkeldiefstal gepleegd in 'het Kruidvat' aan de Geesterduinweg in Castricum. Hoewel de verdachten er aanvankelijk vandoor wisten te gaan met een tas vol spullen (deels bestaande uit tandpasta), konden twee mannen later die middag achterhaald worden. Het gaat daarbij om een 45-jarige Alkmaarder en een 56-jarige man uit Den Helder. Beiden zijn bekende veelplegers.
De aanhouding van de mannen heeft mede plaats kunnen vinden op aanwijzing van een oudere dame, die getuige is geweest van de diefstal. Haar gegevens zijn echter niet bekend bij de politie, terwijl haar verklaring van belang is voor de verdere behandeling van deze zaak. De politie verzoekt deze getuige, of anderen die de diefstal hebben gezien, contact op te nemen met de politie in Castricum, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Bedreiging
Castricum, vrijdag 26 november 2004
Op vrijdagmiddag omstreeks 14.00 uur was een 20-jarige Alkmaarder bossages aan het snoeien op camping Geversduin aan de Beverwijkerstraatweg in Castricum. Op dat moment kwam er een man naar hem toelopen die aanvankelijk over het snoeiwerk begon te praten. Plotseling trok de man een vlindermes en zette dit, zonder verdere aanleiding, bij de Alkmaarder op zijn keel. Deze wist echter te ontkomen en vluchtte een toiletgebouw in. Toen hij even later weer naar buiten kwam, bleek de man te zijn verdwenen. De verdachte is een ongeveer 25 jaar oude man, lengte 1,90 meter. Hij had een licht getinte huid en droeg een 3/4 leren jas, een groene broek en een zwarte cap.

Steekpartij: twee gewonden
Alkmaar, zondag 28 november 2004
Op zondagmorgen omstreeks 05.00 uur kreeg de politie melding dat een man met een mes stond te zwaaien bij een woning aan de Johanna Naberstraat in Alkmaar. Ook zouden er personen messteken hebben opgelopen. Ter plaatse bleek, dat twee vrouwen steekwonden hadden opgelopen en dat de man met het mes hiervoor verantwoordelijk was. Overigens had de verdachte bij de steekpartij ook verwondingen aan een been opgelopen.
De aanleiding voor de steekpartij was, dat de twee vrouwen (24 jaar en afkomstig uit Heerhugowaard en 33 jaar en afkomstig uit Amsterdam) samen uit waren geweest. Bij terugkomst in de woning aan de Johanna Naberstraat hadden zij hierover ruzie gekregen met de eveneens uit Amsterdam afkomstige verdachte (31 jaar en partner van de 33-jarige vrouw). Deze had eerst zijn partner met een mes gestoken. Toen de Heerhugowaardse tussenbeiden wilden komen, werd ook zij gestoken. Deze vrouw werd ook geschopt, waardoor zij een gebroken been opliep. De beide vrouwen werden voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. De man werd ter plaatse aangehouden en voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Hij is inmiddels inverzekering gesteld. De politie onderzoekt momenteel de juiste toedracht van het incident.