Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 november 2004

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Aanhouding na bedreiging

Verdachte aangehouden na bedreiging bij tankstation; politie is op zoek naar getuigen

Goor

Zaterdagmiddag 27 november deed een 27-jarige man uit Goor op het politiebureau in Goor aangifte van bedreiging, hetgeen diezelfde middag omstreeks 14.30 uur had plaatsgevonden bij een tankstation aan de Enterseweg in Goor. De 27-jarige man vertelde dat hij die middag naar het tankstation was gegaan om zijn auto te wassen. Hij had een bestuurder van een zwarte auto aangesproken omdat hij vond dat de man niet netjes op zijn beurt had gewacht. De bestuurder had hem vervolgens bedreigd met een mes. Aan de hand van het opgegeven kenteken van de auto, stelde de politie een onderzoek in en kwam op het spoor van de verdachte, een 32-jarige man uit Goor. Politieagenten hielden hem nog diezelfde middag in zijn woning aan. De man is na verhoor heengezonden. Omdat de verklaringen niet met elkaar overeenkomen, is de politie op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht met de politie contact op te nemen via het nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (04-146461)

Letsel bij verkeersongeval

Vrouw op bromscooter raakt gewond bij verkeersongeval

Almelo

Zaterdag 27 november reed een 53-jarige automobilist uit Almelo rond 15.30 uur op de Leeuweriksweg in Almelo. Hij wilde bij de kruising met de Ootmarsumsestraat linksaf slaan. Omdat hij door geparkeerd staande auto's geen goed zicht had op het verkeer op de Ootmarsumsestraat, reed hij iets naar voren op het moment dat vanaf links een bromscooter kwam aanrijden. Door het oprijden van de auto schrok de bestuurster van de bromscooter, een 50-jarige vrouw uit Almelo, kennelijk zo dat zij remde, vervolgens slipte op het vochtige wegdek en ten val kwam. Zij droeg geen helm. Of beide voertuigen elkaar geraakt hebben is nog onduidelijk en zal nader onderzocht worden. De vrouw liep door de val ernstig hoofdletsel op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Omdat het vermoeden bestaat dat zij onder invloed van alcohol verkeerde, werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. (04-146470)

Oplichter aangehouden

Verdachte aangehouden nadat hij kranen uit de winkel had gestolen en deze vervolgens inwisselde voor geld

Delden

Donderdag 18 november kwam een man aan de balie van een bedrijf aan De Eiken in Delden. De man legde twee kranen op de toonbank en wilde deze retourneren omdat de kranen niet pasten. De medewerker gaf hem in goed vertrouwen het geld ondanks het feit dat de man geen verkoopbon kon laten zien. Even later belde een man naar het bedrijf en gaf zich uit als de vader van de klant, die even daarvoor twee kranen had geretourneerd. Hij vertelde dat hij drie kranen had gekocht en deze wilde ruilen maar dat zijn zoon een van de kranen op de grond bij de toonbank had laten liggen. De medewerker zag de kraan liggen en stelde de man voor dat hij of zijn zoon maar even terug moest komen. De zogenaamde zoon kwam weer terug en kreeg ook het geld voor de derde kraan. In totaal ging het om een bedrag van ongeveer E 800,-. Vrijdag 19 november kwam de man wederom in de winkel. Hij had bij binnenkomst niets bij zich maar kwam even later weer met een paar kranen bij de balie. Ook deze wilde hij voor geld wisselen. De medewerker begon nu argwaan te krijgen, liep naar de stelling en zag dat daar een paar kranen ontbraken. De man kon ook nu geen bon tonen. De eigenaar van het bedrijf sprak met de man en stelde voor dat hij maar met zijn vader moest terugkomen om de zaak uit te leggen. De man vertrok vervolgens. De eigenaar deed aangifte bij de politie. Vrijdag 26 november belde de verdachte wederom naar het bedrijf en gaf aan zaterdag het geld van de kranen te willen ophalen. Toen hij zaterdag kwam, stond niet alleen het personeel op hem te wachten maar ook de politie, die de verdachte, een 27-jarige man uit Almere, aanhield. De 27-jarige man is inmiddels in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-143048)

Bromfietser gewond

Bromfietser raakt gewond nadat hij door het rode licht reed en in aanrijding kwam met een personenauto

Enschede

Een 34-jarige man uit Enschede reed zondag 28 november omstreeks 02.00 uur op zijn bromfiets over de Oldenzaalsestraat in Enschede in de richting van het centrum. Op het kruispunt met de Oosterstraat en Molenstraat reed hij bij rood licht het kruispunt op. Hij kwam hierdoor in aanrijding met een auto, die vanaf de Oosterstraat bij groen licht het kruispunt opreed. De 34-jarige bromfietser, die geen helm droeg, raakte gewond en werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-146643)

Aanrijding onder invloed

Na een eenzijdig ongeval bleek de bestuurder van de auto zodanig onder invloed van alcohol, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd

Haaksbergen

Zondag 28 november reed een 21-jarige automobilist uit Almelo over de Needseweg in Haaksbergen. Hij had zijn voertuig niet onder controle, botste tegen een betonnen paal, die geheel uit de grond werd gereden. Hierna sloeg de auto over de kop en kwam uiteindelijk op vier wielen op het fietspad tot stilstand. De auto was total loss en werd afgesleept. De bestuurder raakte niet gewond. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,75 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (04-146662)

Aanhoudingen na vernieling

Twee verdachten aangehouden na vernieling van ruiten

Enschede

Zondag 28 november werd omstreeks 00.15 uur door een getuige gemeld dat twee jongens ruiten hadden ingegooid van een bedrijfspand aan de Brouwerijstraat in Enschede. Even later zagen politieagenten op de Korte Hengelosestraat twee jongens lopen, die aan het opgegeven signalement voldeden. Beiden, twee 17-jarige jongens uit Enschede, werden aangehouden. Zij zullen nader gehoord worden. (04-146609)

Fietsster breekt heup

Fietsster raakt gewond na aanrijding met personenauto

Hengelo

Zaterdagmorgen 27 november reed een 68-jarige automobilist uit Hengelo over de M. Adriaansz D. Ruyterstraat in Hengelo. Op het kruispunt met de Deurningerstraat (=voorrangsweg) verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 74-jarige vrouw uit Hengelo, die op het fietspad van de Deurningerstraat fietste. Tussen beiden ontstond hierdoor een aanrijding, waarbij de vrouw haar heup brak. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en aldaar opgenomen. (04-146416)

Rijbewijs ingevorderd

Automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed

Oldenzaal

Politieagenten controleerden zondag 28 november omstreeks 05.25 uur een 36-jarige automobilist uit Oldenzaal op de Lindestraat in Oldenzaal. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de agenten hem aanhielden. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 2,45 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (04-146691)

Aanhoudingen na bedreiging

Politie houdt twee mannen aan nadat zij portiers van een horecagelegenheid hadden bedreigd

Hengelo

Politieagenten hielden zondag 28 november omstreeks 00.55 uur in de Marssteeg in Hengelo twee mannen aan op verdenking van bedreiging. Portiers van een horecagelegenheid aan het Burgemeester Jansenplein hadden de twee mannen eerder die nacht de toegang geweigerd. Een van hen kon namelijk geen legitimatiebewijs tonen, waardoor hij geweigerd werd. De andere man reageerde hier heel fel op, waarna de portiers aangaven dat beiden moesten vertrekken. Hierna bedreigden de mannen de portiers. Een van hen gaf aan een vuurwapen te zullen ophalen en de portiers te zullen doodschieten. De portiers hadden de signalementen van beide mannen aan de politie doorgegeven. Een politieagent zag beiden even later op de Marssteeg lopen, waarna de verdachten met behulp van het biketeam werden aangehouden. Tegen beide verdachten, een 24-jarige uit Almelo en een 37-jarige uit Wierden, wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-146618)

Bromfietser gewond

Bromfietser komt ten val en wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht

Nijverdal

Zaterdag 27 november omstreeks 11.30 uur reed een 18-jarige vrouw uit Nijverdal op haar bromfiets over de Groen van Prinstererstraat in Nijverdal. Zij had een verkeersdrempel te laag ingeschat, reed er met te hoge snelheid overheen en ging onderuit. De vrouw werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-146399)

Schuttingen vernield

Politie houdt vijf verdachten aan na vernieling van schuttingen

Enschede

Zondag 28 november werd omstreeks 04.50 uur gemeld dat er door een groep mannen vernielingen werden gepleegd in de buurt van de Noorderhagen in Enschede. Op aanwijzing van getuigen hield de politie vijf verdachten aan, vier mannen uit Haaksbergen van resp. 20, 23, 25 en 29 jaar, en een 29-jarige man uit Hengelo. In totaal 7 schuttingen bleken compleet kapot getrapt te zijn, het gaat om schuttingen aan de achterzijde van een pand aan het Molenplein. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-146679)

Winkeldief aangehouden

Man wordt verdacht van meerdere winkeldiefstallen

Enschede

Personeel van een winkel aan het H.J. van Heekplein in Enschede deden zaterdagmiddag 27 november omstreeks 16.00 uur bij de politie melding van een mogelijke winkeldief. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en hielden de verdachte, een 30-jarige man uit Enschede, aan. Bij fouillering werden diverse goederen, waaronder een game-boy en game-pad, bij de man aangetroffen, die afkomstig waren van diefstal uit bovengenoemde winkel. Omdat het vermoeden bestaat dat de man meerdere winkeldiefstallen heeft gepleegd, is hij in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (04-146502)

Verdachte aangehouden

Politie houdt man aan nadat deze zijn ex-zwager in de voet had geschoten

Enschede

Een 35-jarige man werd zaterdagavond 27 november in zijn woning aan de Bentelobrink in Enschede aangehouden, nadat hij eerder op de avond een 41-jarige Enschedeër met een vuurwapen in de voet had geschoten. Het incident vond omstreeks 17.30 uur plaats in de woning van de verdachte. Het slachtoffer is een ex-zwager van de verdachte. De oorzaak van het incident ligt in familiaire problemen. Nadat de man in de voet was geraakt, heeft de dader hem voor behandeling naar het ziekenhuis laten vertrekken. Het slachtoffer mocht na behandeling naar huis. Later op de avond werd de verdachte in zijn woning aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (04-146531)

Aanhouding na poging diefstal uit woning

Man sluipt woning in en wordt overlopen door de bewoner

Enschede

Een 43-jarige bewoner aan de Wethouder Nijhuisstraat in Enschede was zaterdagmiddag in zijn garage aan het werk. Hij had de achterdeur van de woning niet slotvast afgesloten. Toen hij even later de woning binnenliep, zag hij een hem onbekende man in de keuken staan. Hij hield de man vast en droeg hem over aan de politie. Politieagenten hielden de verdachte, een 25-jarige man uit Enschede, rond 15.00 uur aan. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Door de bewoner werd aangifte gedaan. (04-146463)


---- --