Politie Zuid-Holland-Zuid

28/11 Weekend Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

28-11-2004 - Nieuwsberichten district II

POLITIE HOUDT JONGE DIEVEN AAN
LEERDAM De politie heeft vrijdagochtend 26 november een 14-jarige jongen uit Leerdam op school aangehouden, omdat hij wordt verdacht van diefstal in vereniging. De diefstallen werden gepleegd op 13 november jongstleden. De jongen was met twee meiden op roverspad en werd betrapt in een schoenenzaak. De buit bestond uit goederen uit diverse winkels. De jongen is verhoord en heengezonden met een proces-verbaal. Een van de meisjes, een 16-jarige uit Leerdam werd op woensdag 24 november al aangehouden. Ook zij is heengezonden met een proces-verbaal.

VECHTPARTIJ
SLIEDRECHT Vrijdagavond 26 november ging de politie na een melding van een vechtpartij naar een cafe aan de Rivierdijk te Sliedrecht. Daar stonden twee mannen bekvechtend op straat. Een van hen, een 40-jarige man uit Sliedrecht, had een wond aan zijn neus. Volgens getuigen zou hij een 34-jarige Sliedrechter in het cafe geslagen hebben in zijn gezicht en bedreigd met een kapotte bierfles, hetgeen de eigenaar wist te voorkomen. Vervolgens gaf hij een 34-jarige Papendrechter een klap toen deze tussen beide kwam. De 40-jarige werd aangehouden; hij beweert echter dat hij de klappen heeft ontvangen. De politie heeft de zaak in onderzoek. De cafe-eigenaar heeft de man inmiddels een cafe-verbod opgelegd.

TRUCKDIEVEN AANGEHOUDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Twee broers, van 35 jaar uit Den Bosch en een van 37 uit Veen, werden betrapt op vrijdagnacht 26 november door de eigenaar van een transportbedrijf aan de Buitenweistraat te Hardinxveld-Giessendam dat grenst aan het bedrijf waar de diefstal plaatsvond. Zij zeiden doodleuk dat zij met hun trekkers twee opleggers kwamen ophalen. De 60-jarige eigenaar van het buurbedrijf wist hen aan de praat te houden en de politie te waarschuwen. Die kwam en rekende de twee dieven in, die eerder op de avond al twee andere opleggers hadden ontvreemd. Deze werden teruggevonden door de politie Midden- en Westbrabant in een loods te Vlijmen. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

RIJONTZEGGING
GORINCHEM Zaterdagmiddag 27 november zagen surveillerende agenten op de Nieuwe Wolpherensedijk te Gorinchem een auto rijden, waarvan bij controle bleek dat de bezitter een rijontzegging had. De bestuurder gaf een andere naam op, waarop besloten werd hem mee te nemen naar het bureau om zijn gegevens uit te vinden. Toen de man op zijn mobieltje gebeld werd viel hij door de mand: hij had een valse naam opgegeven. Het gaat om een 24-jarige Werkendammer.

TE VROEG MET VUURWERK
LEERDAM Een 13-jarige Leerdamse jongen werd door agenten betrapt op het afsteken van vuurwerk aan de Donk te Leerdam. Dit gebeurde op zaterdagmiddag 27 november. Hij mocht mee naar het bureau waar zijn vader hem kwam ophalen. De jongen wordt doorverwezen voor een taakstraf naar HALT. De politie let er deze maanden op dat vuurwerk niet te vroeg wordt afgestoken om overlast en risico te beperken.

180 KM UUR OP A15
GORINCHEM Politieagenten betrapten een 24-jarige man uit Leerbroek die op zaterdagavond met 180 km/ uur op de A15 reed. Hij kreeg een fikse bekeuring voor te hard rijden en onnodig links rijden.

VOLHARDEND MET ALCOHOL ACHTER STUUR
PAPENDRECHT Een 41-jarige Rotterdammer werd zaterdagnacht 27 november aangehouden aan de Burgemeester Keijzerweg te Papendrecht voor rijden onder invloed tijdens rijverbod. Hij was eerder die nacht al aangehouden. Zijn rijbewijs werd nu in beslaggenomen.