Ingezonden persbericht

VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

Tilburg, 28 november 2004

Miranda Boonstra en Gerwin Van den Hurk naar EK Veldloop in Duitsland

Prins Hendrik-leden Miranda Boonstra en Gerwin van den Hurk zijn zondagmiddag door de KNAU geselecteerd voor de Nederlandse ploeg bij het EK Veldloop. Met hun prestaties in de Internationale ABAB Warandeloop mogen ze deelnemen aan het Europees kampioenschap in Heringsdorf, nabij de Poolse grens in Duitsland.

De 18-jarige Gerwin van den Hurk uit Oss finishte bij de junioren A als derde. De pupil van Tonnie Dirks liep in het Tilburgse Leypark de gehele wedstrijd van 6500 meter attent voorin maar moest duidelijk meerderen erkennen in Michel Butter. Van den Hurk finishte vijf seconden na de nummer twee, Maarten Blokland, in een tijd van 21 minuten en 25 seconden. Voor de atleet van Prins Hendrik - die in 2003 Nederlands veldloopkampioen bij de B-junioren werd - wordt het zijn eerste optreden in het Oranje.

De Nijmeegse Miranda Boonstra (32) finishte in het Crossgala van de Warandeloop, een EEA-Permit Cross, als elfde in een tijd van 23 minuten en 43 seconden. De Nederlands recordhoudster op de 3000 meter steeplechase moest meer dan anderhalve minuut toegeven op winnares Lydia Cheromei (Kenia) maar kon zich wel bij de beste vijf Nederlandsen bij deze 6500 meter-lange loop scharen.

Bij de vrouwen korte cross was er ook een uitstekende prestatie voor de Eindhovense Anne van den Hurk. De 800 meter-specialiste kwam na 11 minuten en 52 seconden over de meet op de 3100 meter lange cross door de modder in Tilburg, waarmee ze derde werd.

EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht