Digitale Gemeente Houten

Animo - Victum 17 17 (8 7)

zondag 28 november 2004 - Bron: Victum

Victum, koploper samen met het verrassende Juko, wachtte deze week de eerste testcase van de competitie. Tegen Animo uit Geldermalsen werd, in de veldcompetitie, nog de enige maal verloren. Animo had bovendien al gewonnen van RDZ en vervolgens verrassend gelijkgespeeld tegen Revival. Qua team beschikt Animo over zeer gevaarlijke dames en heren met een goede rebound. Bovendien is Animo altijd fysiek sterk in de duels.

De beide teams gingen voortvarend van start. Nog in de eerste minuut scoorde zowel Animo als Victum, met de eerste voor Arjan Donker. Toch was het Animo dat het aanvallende overwicht van de dames kon uitspelen en op 3-1 kon komen. Victum kon aanhaken met doelpunten van de heren, maar volgde toch het grootste deel van de eerste helft op een achterstand van 2 tot 3 punten. Pas vlak voor rust kon Victum weer op 1 punt komen, met een 8-7 achterstand.

Waar Animo in het begin van de eerste helft overheerste, deed Victum dat begin tweede helft. Vikash Mahadew Missier en Arjan Donker schoten met scherp voor een 8-9 voorsprong en met een schot van Jose de Weijer kwam Victum zelfs op 2 punten los op 10-12. Toch kon Animo met het uitspelen van hun aanvallende dames weer snel gelijkmaken. Een periode ging de wedstrijd gelijk op met scores over en weer, maar Martijn Boers en Arjan Donker konden opnieuw een voorsprong neerzetten van 14-16. Hiermee kwamen de meiden van Animo weer in de aanval en werd het snel weer 16-16. Arjan Donker schoot zijn zesde er nog in voor 16-17, maar Animo slaagde er in de spannende slotminuten nog in om 17-17 te scoren. Een ultieme poging van Erwin van Dinter om de wedstrijd alsnog te winnen trof helaas geen doel.

De wedstrijd eindigde dus in een puntendeling. Over of er een punt gewonnen werd of verloren is kan nog nagedacht worden. Gezien het verloop van de wedstrijd had Victum misschien op meer mogen hopen, maar uiteindelijk waren de heren van Victum niet in staat de meiden van Animo te overtreffen. Victum staat gezien de overige uitslagen van dit weekeinde wel alleen aan kop, als enige met maar 1 verliespunt. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Tiel.

Doelpunten: Arjan Donker 6, Martijn Boers en Vikash Mahadew Missier 3, Erwin van Dinter 2, Corine van der Brink, Peggy Braaf en Jose de Weijer ieder 1.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).