Ingezonden persbericht


Persbericht

De kampioen spellen en heropvoedingscholen
op BBC ONE en BBC TWO.

November 2004
Hard Spell
BBC ONE, maandag 28 en dinsdag 30 november om 20.00 - 20.30 uur Finale: zondag 5 december om 21.00 - 22.00 uur
De zoektocht naar de beste Britse speller is begonnen. Duizenden tieners hebben hun speltechnieken opgepoetst en op 28 en 30 november zijn de eerste voorrondes. De beste spellers uit het land strijden tegen elkaar. Uiteindelijk gaan er vijf door naar de finale.

Kun jij snel en accuraat spellen onder druk? Dat is wat deelnemers van 'Hard Spell' moeten kunnen als ze de titel 'Beste Britse Jonge Speller' willen winnen. Terwijl kinderen uit heel Engeland hun weg naar de top spellen, kunnen de kijkers genieten van hun dromen, zenuwen en opwinding.

Op 5 december is de grote finale. Dan is het wachten voorbij. Na maanden van zoeken naar de beste speller in heel Engeland, is het moment van de waarheid aangebroken. Van de 100.000 jongeren die zich hebben aangemeld zijn slechts de vijf beste deelnemers over. Maar wie van hen zal erin slagen om de weg naar glorie te spellen?

De ultieme kampioen wint een fantastische vakantie voor de hele familie, media-apparatuur voor zijn of haar school en de titel 'Britain's Best Young Speller'. Kijk voor meer informatie op www.bbc.co.uk/hardspell Locked in Paradise
BBC TWO, dinsdag 7 december om 20.30 - 21.00 uur
Zware heropvoedingscholen voor moeilijke kinderen raken in de mode. Maar hoe zwaar is zwaar? Raphael Rowe onderzoekt de heropvoedingschool 'Tranquillity Bay' in Jamaica. Daar worden rijke blanke Amerikaanse kinderen getemd door een Jamaicaans korps. Dit gebeurt volgens een zes-stappenprogramma, dat begint met het gedwongen weghalen van de kinderen uit hun huis. Soms krijgen de kinderen zelfs handboeien om en moeten ze dagen achtereen op de grond liggen.

Rowe heeft exclusief toestemming gekregen om de heropvoedingsschool te bezoeken. De Amerikaanse-ouderorganisatie claimt een verbeteringspercentage van 98% op deze school. Hij praat ook met ouders die sluiting eisen en hoort hoe UNICEF het regime beschrijft als kindermishandeling. Er zijn ook onduidelijkheden over de slecht gestructureerde opleiding - terwijl alle ouders het schoolgeld van $3.000 per maand betalen. Hierdoor en door vele andere zaken raakt de school verzeild in een rechtszaak die miljoenen gaat kosten.