Titel: DVD-debuut Simone Kleinsma 'Simone sings Doris'

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 22-11-2004 10:21

Amsterdam, 22 november 2004

DVD-DEBUUT SIMONE KLEINSMA 'SIMONE SINGS DORIS'

Simone Kleinsma beleeft morgen haar DVD-debuut. De DVD en live CD Simone Kleinsma sings Doris, waarop zij achttien nummers van Doris Day zingt, ligt morgen in een luxe verpakking in de winkels. Op de DVD/CD, die is uitgebracht door Universal Music, verzorgen Cor Bakker, Stanley Burleson, Carlo Boszhard, Tony Neef en Willem Nijholt gastoptredens. Jochem Fluitsma en Eric van Tijn zijn verantwoordelijk voor de productie. RTL 4 zendt een showspecial uit van de DVD op 28 november om 21.00 uur.

Het was jarenlang een stille wens van Simone Kleinsma om een CD te maken met het repertoire van Doris Day. Toen zij tijdens Musicals in Ahoy' (juni 2004) het nummer 'Que Sera, Sera' zong, was het publiek zo enthousiast dat zij met haar idee aan de slag is gegaan. Uiteindelijk besloot het creatieve team er niet alleen een CD van te maken maar ook een DVD en een TV-special. Het is een ode aan Doris Day geworden, een van de weinige artiesten die zeer succesvol was als zangeres én als actrice.

Doris Day begon haar carrière in een big band en scoorde de hit 'Sentimental Journey'. Midden jaren veertig begon ze voor zichzelf als solozangeres. Ze tekende in 1947 een contract bij het platenlabel Columbia. Met songs als 'Love Somebody' (1948) en 'A Guy is A Guy' (1952) veroverde ze de wereld. Ze zette in de Verenigde Staten meer dan elf top twintig albums op haar naam en ze scoorde wereldwijd meer dan vijftig hitsingles. Ze won een Academy Award voor de nummers 'Secret Love' (1954) en 'Que Sera, Sera' (1956). In 1948 begon de loopbaan van Doris Day op het witte doek, die zou voortduren tot 1968. Voor de rol in de film Pillow Talk (1959, met Rock Hudson) ontving ze een Oscar nominatie voor Best Actress. Na 39 films te hebben gemaakt, verscheen Doris Day op televisie in The Doris Day Show. Een populaire familie serie voor de CBS waarin ze tot 1973 te zien was.

Simone Kleinsma vertolkt momenteel de hoofdrol in de musical Mamma Mia! waarvoor zij de John Kraaijkamp Musical Award won. Eerder was ze te zien in verschillende musicals, waaronder Chicago, Sweet Charity, Sweeney Todd, Joe-de Musical en Les Misérables. Ook leverde zij een bijdrage aan de musicalspektakels Musicals in Ahoy' (2002 en 2004), Musicals in Concert en had zij een hoofdrol in de song en dance spectaculair Fosse. Ze speelt de rol van Kees in de populaire televisieserie Kees en Co op RTL 4, waarvoor zij in 1999 een Academy Award won. Simone bracht twee solo-CD's uit: Een deel van mij kwam uit in 1990 en in 1995 volgde Met open ogen. Voor haar bijdrage aan de kleinkunst in Nederland kreeg Simone in 2001 de Gouden Harp.

Noot voor de redactie/