CORDAID


Karin Bloemen en Edsilia Rombley zingen samen voor Memisa

Op 28 november a.s. organiseert Memisa voor de 5e keer in Den Haag het Memisa-benefietconcert. Ditmaal met een uniek gezamenlijk optreden van Karin Bloemen en Edsilia Rombley. Zij treden belangeloos op en brengen
- bijgestaan door een vijfkoppige band en drie zangeressen - naast muziek uit eigen repertoire een speciaal voor Memisa gecomponeerde nummer van Tjeerd Oosterhuis. Dit nummer ('Als je iets kan doen') is voorafgaande aan het concert uit gekomen op CD, welke vanaf half november te koop is via de website www.memisa.nl of 070- 3136500.

Edsilia Rombley: 'In ontwikkelingslanden staat naar mijn gevoel een goede gezondheidszorg aan de basis van het leven. En ik vind dat problemen structureel moeten worden aangepakt, dat je mensen moet leren voor zichzelf op te komen, ze de mogelijkheid geven om zelfstandiger te kunnen zijn. Memisa werkt structureel en wil mensen zelf initiatief laten nemen. In die werkwijze kan ik mij volledig vinden '.

Naast muziek is er tijdens het concert een veiling van kunstwerken, die allemaal gratis ter beschikking zijn gesteld door Haagsche kunstenaars. De opbrengst van het concert met kunstveiling en de verkoop van de CD gaat naar gezondheidszorgprojecten die Memisa steunt in Bangladesh.

Bangladesh
In Bangladesh heeft slechts 38 procent van de bevolking toegang tot basisgezondheidszorg. Er is slechts één dokter op bijna 7000 mensen en één ziekenhuisbed per 3300 inwoners. Van elke 1000 zuigelingen overlijden er 77. Daarnaast komen oogziekten als blindheid en staar veel voor. Memisa verbeterd in Bangladesh samen met lokale organisaties de gezondheidszorg, waarbij er speciale aandacht is voor moeder- en kindzorg en visueel gehandicapten.

Memisa
Memisa werkt aan verbetering van de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Memisa maakt onderdeel uit van ontwikkelingsorganisatie Cordaid.

Memisa-benefietconcert: 28 november 2004, 14.00- 17.00 uur, Lucent Danstheater aan het Spui, Den Haag. Toegangskaarten 50 euro, verkrijgbaar via Memisa, tel. 070-3136500 of www.memisa.nl.