Ingezonden persbericht


De pelgrim op weg

Chanterai por mon courage

Een sfeervolle muzikale rondleiding over heiligen en bedevaarten

Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38, Utrecht

Zondag 28 november van 14.00 tot 16.00 uur

Programmatoelichting

De tentoonstelling Verstilde emotie toont u de wonderschoonste middeleeuwse beelden uit de collectie van Museum Catharijneconvent. Oculare heeft rondom deze topstukken van beeldhouwkunst een bijzondere activiteit gecomponeerd. We zullen letterlijk en figuurlijk beelden aanschouwen over de mens, de weg die hij gaat en de heilige die hij ontmoet. Van Catharina van Alexandrië tot Job op de mestvaalt. Wil van der Mark van Oculare neemt u mee op reis en verteld u over de mens en zijn reis.

We kijken niet alleen naar de beelden maar zien ook de prachtige verbeelding van het lied van de pelgrim bezongen door Anne Nies Keur en Ernst Boers; Coeur et Lion. De zangers zijn sfeervol gekleed in kostuums die ontworpen zijn naar schilderijen uit de middeleeuwen.

Prijs: 13, 00 euro exclusief museumtoegang en inclusief een kopje koffie, vrienden van het museum betalen 12,00 euro. Diverse museum-kortingskaarten geldig!

Reserveren: Oculare; tel. 030 2883261, info@oculare.nl of www.oculare.nl.

Tot 18 november: door overmaken van het bedrag op rekening 394597001 van Oculare ovv datum, tijd en uw email of telefoonnummer

Na 18 november: telefonisch reserveren blijft noodzakelijk.

Kaarten ontvangt u voor aanvang van het concert aan de kassa van het museum.