Ingezonden persbericht


Persbericht

DEMONSTRATIE; SAMEN VOOR EEN KLEURRIJK NEDERLAND!

Een aantal maatschappelijke organisaties in Nederland hebben de handen ineen geslagen om een tegengeluid te laten horen tegen de recente verharding van het klimaat in Nederland. Ze hebben besloten om het reeds geplande Nederlands Sociaal Forum op zondag 28 november om 14 uur af te sluiten met een demonstratie onder de leuze "Samen voor een kleurrijk Nederland". De betoging start om 14 uur bij het Sociaal Forum op het Beursplein en loopt daarna naar de Dokwerker op het Jonas Daniel Meijerplein in Amsterdam. Daar is een korte afsluitende manifestatie.

"Niet tegen elkaar uit laten spelen"

De organisatoren schrijven in de oproep voor de demonstratie: "We worden in Nederland geconfronteerd met een klimaat van toenemende haat en onverdraagzaamheid, waarin religieus fundamentalisme een uiting vindt. Ook zien we de toename van intolerantie, discriminatie en racisme. Een aanzienlijk deel van de allochtone bevolking wordt getroffen door racisme in het dagelijks leven. Dit gebeurt in de context van sociale spanningen in Nederland, wereldwijde neo-liberale globalisering, oorlog en geweld. We spreken ons krachtig uit voor vrijheid van meningsuiting binnen de grenzen die de wet daaraan stelt, en tegen iedere vorm van racisme, islamofobie, anti-semitisme, homofobie en seksisme. We willen polarisatie tegen gaan en ons niet tegen elkaar uit laten spelen. We willen samen opkomen voor een kleurrijk Nederland!"

Nederlands Sociaal Forum wil andere wereld.

In het weekend van 26 tot en met 28 november 2004 komen in de Beurs van Berlage in Amsterdam duizenden mensen die zich willen inzetten voor een andere wereld zonder afbraak, oorlog en racisme bij elkaar tijdens het eerste Nederlands Sociaal Forum. Er zijn dat weekend meer dan honderd debatten en workshops over oorlog, milieu, racisme, neo- liberalisme, onderwijs en democratie. Het forum is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen ruim honderd Nederlandse maatschappelijke organisaties en netwerken. Het Nederlandse forum is onderdeel van de wereldwijde Anderglobaliseringsbeweging. Het past in de traditie van het Wereld Sociaal Forum dit jaar in India (50.000 deelnemers) en het Europees Sociaal Forum dat vorige maand in Londen nog 20.000 deelnemers trok.

---------

Voor meer informatie (