Ingezonden persbericht

Halve pijn en hele vreugde

Sos-gebedslijn twintig jaar en springlevend!

Er is in dit land een gebedsruimte waar juist 's avonds de telefoon rinkelt. Elke avond zitten er een of twee mensen. Vooral om heel goed te luisteren. Niet alleen met hun oren, maar vooral met het hart. Gewone mensen, maar wel met levenservaring en gezond verstand. En met geloof dat God er is, die oog en hart heeft voor elk van zijn kinderen apart. Ze luisteren naar de pijn die mensen vaak ongezien met zich meedragen. Zoals eenzaamheid, relatieproblemen, angst, afgewezen zijn, ziekte, zorgen voor de toekomst. Of de beller zoekt tastend naar de zin van zijn of haar leven. Naar God, die soms zo ver weg lijkt. Trouwens, bestaat Hij eigenlijk wel? Maar het kan ook zijn dat de beller juist iets fijns heeft gekregen wat hij graag wil delen. Zoals een nieuwe relatie, een nieuwe baan of een mooie dag. Is gedeelde pijn geen halve pijn en gedeelde vreugde juist dubbele vreugde? En is de ervaring van eeuwen niet, dat samen bidden heel wat gemakkelijker en effectiever is dan alleen?
Daarom is er de Sos-gebedslijn, nu al meer dan twintig jaar. Heel wat bellers hebben laten weten dat anoniem 'je-hart-kunnen-luchten' en het gebed hun goed gedaan hebben, en dat gebeden op de een of andere wijze verhoord zijn. Soms na kort, en soms na langer volgehouden gebed.

De verantwoordelijkheid ligt bij de katholieke gemeenschap Emmanuel (zie op www.emmanuel.info/nld). Elke dag is de dienst te bereiken onder nr. 0900 - 44 55 333 (5 cpm).

---- --