Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Datum: 18 november 2004

Congres over glastuinbouw in de Bollenstreek

De glastuinbouw in de Bollenstreek staat volop in de belangstelling. De streek is immers aangewezen als "greenport" in de de onlangsdit jaar verschenen Nota Ruimte van het kabinet. Binnen die greenport neemt de glastuinbouw een belangrijke plaats in. De status van greenport betekent dat het kabinet wil dat de landbouw - de bollenteelt en aanverwante activiteiten - van het gebied volop de ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen. Wie aan glastuinbouw in de Bollenstreek denkt, ziet meteen Flora Holland in Rijnsburg voor zich. Maar ook op veel andere plekken in de streek komen kassen voor, vaak als aanvulling op de open bollenteelt.

Op 29 november 2004 vindt over deze onderwerpen een congres onder de vlag van het Pact van Teylingen plaats in Flora Holland. Organisatoren zijn de gemeente Rijnsburg, de WLTO, Holland Rijnland en - als gastheer -- Flora Holland zelf. De grote diversiteit binnen de glastuinbouw komt aan de orde. Maar bovenal zullen de sterkte en zwakte van deze sector aandacht krijgen. Welke kansen zijn er, welke bedreigingen? Sprekers zijn Jaap de Mol (Flora), gedeputeerde Leen van de Sar (Gedeputeerde Zuid-Holland), WLTO-regiovoorzitter Jan de Jong en burgemeester Arie van der Lee van Rijnsburg. Daarnaast is een aantal "glas"deskundigen uitgenodigd om met de sprekers en de zaal te discussiëren.

Het congres begint om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) en duurt tot ca. 22.30 uur. Flora Holland zit aan de Laan van Verhof 3 in Rijnsburg. Bij deelname is aanmelden Aanmelden kan via secretariaat@hollandrijnland.net gewenst. Er zijn geen kosten aan verbonden.