FEDERATIE ZAKENVROUWEN

Federatie Zakenvrouwen sluit zich aan bij VNO-NCW

DEN HAAG, 24 NOVEMBER 2004 - Federatie Zakenvrouwen, een koepelorganisatie van 16 netwerken van vrouwelijke ondernemers, sluit zich op 29 november in Den Haag aan bij werkgeversorganisatie VNO-NCW. De toetreding tot VNO-NCW wordt op een zowel feestelijke als politieke wijze gevierd.

Vanaf 14.00 uur vindt in de Malietoren in Den Haag een politiek debat plaats met vrouwelijke ondernemers en vrouwelijke Tweede Kamerleden, onder andere over de afschaffing van de WAZ, de VAR, de wensen rond kinderopvang, meer flexibiliteit en een breder aanbod van aanverwante zorgtaken, en over de effecten van het beleid rond Ruimtelijke Ordening op de ondernemersgeest van vrouwen die op het platteland wonen.

Tevens biedt deze middag vrouwelijke ondernemers de mogelijkheid hun meningen te uiten over het beleid dat de politiek voert om ondernemers en in het bijzonder vrouwen die ondernemen te ondersteunen. De bevestiging van de toetreding tot VNO-NCW vindt om 17.00 uur plaats. De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Door de veelheid van kleinere netwerken had de vrouwelijke ondernemer in politieke, maatschappelijke en bestuurlijke zin tot op heden onvoldoende zeggingskracht. Een bundeling bleek noodzakelijk om vrouwelijke ondernemers zichtbaarder te maken. Daartoe nam een aantal netwerken het initiatief om in een federatievorm de krachten te bundelen: De Federatie Zakenvrouwen. De federatie profileert zich vanuit zeven waarden. Dit zijn: politieke uitstraling, krachtenbundeling, professionaliteit, fun, netwerken, gunnen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze waarden bleken ook voor andere netwerken herkenbaar te zijn, want sinds de formele start van de Federatie Zakenvrouwen op 1 januari 2004, maakte de koepel een groei door van 200 procent.

De Federatie Zakenvrouwen had een sturende rol in de onlangs gehouden handelsmissie van vrouwelijke ondernemers naar Londen onder leiding van staatssecretaris Karien van Gennip. Bovendien heeft de federatie uit eigen kring twee onderneemsters geleverd ten behoeve van het initiatief van de ministeries van Economische Zaken en Financiën, het Ondernemersklankbord Regeldruk, dat op 18 november is geïnstalleerd.

De politieke middag wordt voorgezeten door Paulien Osse. De vrouwelijke kamerleden zijn: Paulien Smeets (PvdA), Fadime Örgü (VVD) en Niny van Oerle (CDA). Het samenwerkingsverband tussen VNO-NCW en de Federatie Zakenvrouwen wordt getekend door beide voorzitters, Jacques Schraven en Karin van Rooyen. Vanaf 1 januari 2005 zal de federatie twee zetels innemen in het algemeen bestuur van VNO-NCW.


--------
Contact:
info@federatiezakenvrouwen.nl, telefoonnummer: 033 - 432 0734 VNO-NCW, Media en Parlement, telefoonnummer: 070 - 349 0167.

24 nov 04 10:36