Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam. 24/11/2004


---

VU-podium organiseert hét debat over VUT en prepensioen: "Werken zolang het dag is "

Door middel van een debat op maandag 29 november wil VU-podium de thematiek van de vergrijzing en de discussie over levensloop, VUT en prepensioen aan de orde stellen.

De plannen rond prepensioen en VUT hebben maatschappelijk veel stof doen opwaaien. Ondanks het bereikte (voorlopige) akkoord tussen regering en sociale partners, houdt de kwestie de gemoederen nog flink bezig. Tijdens het debat aan de VU zullen de visie van de wetenschap en het perspectief van de jongeren worden gelegd naast die van mensen vanuit de vakbeweging, de werkgeversorganisaties en de pensioenfondsen.

Daaraan voorafgaand zal het gaan over vergrijzing en algemene demografische ontwikkelingen. Prof. dr. Frank den Butter (hoogleraar Algemene economie aan de VU en lid van de WRR) en mevrouw Loek Schueler (was voorzitter van het CDJA, nu werkzaam als adviseur in het bedrijfsleven) zullen dan het woord voeren.

In het tweede gedeelte van de middag wordt er een debat gevoerd over het kabinetsbeleid, waarvan het kader nu weliswaar helder is, maar waar niettemin nog het nodige over te zeggen valt. Deelnemers zijn:
* Doekle Terpstra namens het CNV,

* Jan Willem van den Braak namens VNO-NCW,
* Jan Neven namens PGGM en

* Peter Cuyvers, schrijver van het rapport over levensloop in opdracht van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA.

De leiding van deze middag is in handen van Willem-Jelle Berg, lid van het regiocomité Zuid-Holland/Noord van de Vereniging VU-Windesheim.