Ingezonden persbericht


Aankondiging/Persbericht

KEUKENFEEKSEN
Kom aanstaande maandag dineren en luisteren: in het theatercafé van Stadsschouwburg Utrecht wordt u verwend met culinaire creaties, zinnenprikkelende teksten van vier literaire smaakmakers en kostelijke jazz. Er staat u een tong- én oorstrelend diner te wachten: tussen de verschillende gangen door kunt u proeven van de literaire verrassingen die het Poëziecircus voor u in petto heeft. Esther Gerritsen, Sylvia Hubers, Roos Ouwehand, en Celestine Raalte kunnen eerder keukenfeeksen dan -prinsessen worden genoemd: ze hebben het voortdurend aan de stok met afwasmachines, pollepels, pannen en mannen, en grijpen in hun nietsontziende teksten het leven bij de lurven. Jo-Anne Vissers, Ludo van de Winkel en Maarten Broks zullen u jazz met fruitige afdronk serveren. Presentatie: Alexis de Roode.

Datum: 29 november 2003
Locatie: Zindering (theatercafé van de stadsschouwburg) Lucasbolwerk 24
Utrecht
Aanvang: 18.30 uur
Prijs: 32,50 (inclusief 3-gangendiner, exclusief drankjes)

Reserveren: bel 030-2302023 of stuur een email naar: reserveren@poeziecircus.nl Meer informatie: www.poeziecircus.nl

LET OP! Aanstaande zondag is er ook weer de maandelijkse poëzieslag ZinderZlam, eveneens in Zindering. ZinderZlam is er elke laatste zondag van de maand (behalve december). Aanvang 14.00 uur, entree gratis!

De artiesten van KEUKENFEEKSEN zijn:

Esther Gerritsen studeerde in 1995 af aan de nieuwe studierichting Dramaschrijven en Literaire vorming van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zij debuteerde met de roman Bevoorrecht Bewustzijn (2000) en onlangs verscheen haar nieuwe roman Tussen Een Persoon bij uitgeverij De Geus. In Tussen een Persoon laveert Gerritsen behendig tussen wanhoop, waanzin en vervreemding, elementen die ook in haar toneelwerk prominent aanwezig zijn.Daarnaast werden diverse toneelstukken van haar hand opgevoerd door onder meer Toneelgroep Amsterdam en 't Syndicaat.

Sylvia Hubers begon op een dag gedichten te schrijven en is dat blijven doen. Haar inspiratie haalt ze uit arbeid, brood, liefde, geluk, groente, fruit, bier, honger, verdriet, vriendschap, dorst. In 2002 was ze een van de winnaars van de Dunya Poëzieprijs. Haar debuutbundel Men zegt liefde (2003) kreeg lovende recensies in onder meer het Utrechts Nieuwsblad en Vrij Nederland.

Roos Ouwehand speelt regelmatig in toneelstukken van Toneelgroep Amsterdam en regisseerde daar ook het stuk 't Is geen vioolconcert van Arnon Grunberg. Bredere bekendheid verwierf ze door tv-series als Baantjer, Het jaar van de opvolging en Zeeuws meisje, waarin ze de titelrol vervulde. Tijdens het DineZpluZ in Zindering zal Roos Ouwehand een monoloog voordragen, geschreven door Erik de Jong alias Spinvis. Ik rangschik de messen op scherpte en afkomst gaat over een vrouw die iedere dag met vreemde mensen aan de telefoon hangt en zo een verwonderende wereld schept met kerstbomen in februari en mannen zonder wenkbrauwen. De monoloog is ingebed in filmbeelden waarin Roos Ouwehand eveneens figureert.

Celestine Raalte de Nederlandse grande dame van het Sranan. Celestine: "Het Sranan is de Linqua franca van Suriname, een taal die zich heeft ontwikkeld gedurende de slavernij en het koloniale tijdperk in Suriname. In het Sranan kan ik mijn diepste gevoelens beter tot uiting brengen omdat het toch mijn eerste taal is. En verder ben ik ook trots, omdat ondanks alle inspanning van de Nederlandse kolonisten, deze taal nog steeds voorleeft. Ik vind het een ode aan alle negerslaven die hebben geholpen om deze taal te ontwikkelen." In 1997 verscheen haar bundel "Ma Awitya" en in 2000 won ze met het gedicht "Black Magic Woman" de ZaMI-award voor het beste gedicht. Op het podium zijn haar sterke beelden gecombineerd met de klankrijkdom van het Sranan een dynamisch geheel.

Jo-Anne Vissers begon haar zangcarrière bij de new classic soulband Blended, nu zingt zij bij de 12-kopige soulband Play. Jo-Anne heeft regelmatig met veel succes op het poëziecircus opgetreden. Samen met Ludo van de Winkel (contra-basist) en Maarten Broks (pianist) zullen de talenten van het conservatorium Tilburg en Amsterdam gebundeld worden en Utrecht onderdompelen in zwoele jazz en lekkere ballads. Deze combinatie van uitzonderlijke talenten zal in de toekomst nog zeker van zich laten horen.

Overige data DineZpluZ: ma 20 dec DineZpluZ comedy / ma 21 feb DineZpluZ poëziecircus / ma 4 apr DineZpluZ comedy / ma 30 mei DineZpluZ poëziecircus