Gemeente Rotterdam

Commissieberichten 29 november tot 3 december 2004

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer Dinsdag 30 november, 09.30 uur

De commissie behandelt het voorkeurstracé voor een hoogwaardige openbaar vervoersverbinding tussen de gemeenten Berkel en Rodenrijs en Berschenhoek en het trein- / metrostation Prins Alexander. Het voorkeurstracé is een voorstel van de Stadsregio Rotterdam. Verder staan de uitkomsten van de hoorzitting over de RET-dienstregeling en de reactie van de wethouder op de agenda. Naar aanleiding van de dienstregeling hielden enkele raadsfracties eerder dit jaar een hoorzitting. Op 21 december is er een extra vergadering waarbij de commissie deskundigen zal consulteren over de plannen voor verzelfstandiging van de RET.

Commissie voor Wijken en Buitenruimte
Woensdag 1 december, 09.30 uur

De commissie vergadert over de Kaart Stedelijke Kwaliteitsgebieden. Deze kaart geeft de gebieden aan waar extra investeringen zijn vereist om de kwaliteit van de buitenruimte op peil te krijgen. Op de agenda staan ook het Concept Groenplan, evenals een terugblik op de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad. De wethouder zal onder meer een reactie geven op de aangenomen moties. Tenslotte wordt de bestuursrapportage over het derde kwartaal van 2004 behandeld.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs
Woensdag 1 december, 14.00 uur

In deze vergadering komt onder meer het Onderwijshuisvestingsprogramma 2005 aan de orde. In het collegeprogramma 2002-2006 is een belangrijke prioriteit gegeven aan het investeren in de onderwijshuisvesting, met name de huisvesting voor het VMBO en het Speciaal Onderwijs. Nog dit jaar zal de raad het onderwerp behandelen. De subsidie voor de stichting Rotterdamse Taalschool is het laatste bespreekpunt van de commissievergadering.

Commissie voor Middelen
Donderdag 2 december, 09.30 uur

In het eerste deel vergadert de commissie samen met leden van de Commissie tot Onderzoek van de Rekening (COR). Aan de orde komen de Beheersverordening, de rechtmatigheid en de relevante wet- en regelgeving. Daarna buigt de commissie zich over de behandeling van de derde kwartaalrapportage van 2004.

Commissie voor Cultuur en Sport
Donderdag 2 december, 14.00 uur

Op de agenda staat het raadsvoorstel voor Las Palmas. De commissie bespreekt de nieuwe opzet. De bedoeling is dat Las Palmas een publieksfunctie krijgt met de nadruk op beeldcultuur. Ook wordt de voortgang van de verhuisplannen van Lantaren / Venster naar de Kop van Zuid besproken. Veder vergadert de commissie over de bestuursrapportage over het derde kwartaal van 2004.

Commissie voor Bestuur en Veiligheid
Donderdag 2 december, 19.30 uur

De commissie bespreekt onder meer de Jeugdgezondheidszorg. Het accountonderzoek van consultatiebureau De Esch en de sluiting DWL-De Esch staan op de agenda. Daarnaast komt het evaluatierapport De kraan dichtgedraaid over de pilot Bestandenaanpak GBA in de hotspots aan de orde.

[sitestat.gif?name=Commissieberichten 29 november tot 3 december 2004 &nr=2045036]