Gemeente Dordrecht


---

Gezichten van Dordrecht

Carla Franken
In de boekjesreeks "Verhalen van Dordrecht" verschijnt een tweede deel. Het tweede boekje heeft als titel "Gezichten van Dordrecht" en is geschreven en gefotografeerd door de bekende Dordtse journalist en fotograaf Jaap Bouman. Portefeuillehouder monumentenzorg A.T. Kamsteeg ontvangt het eerste exemplaar van het nieuwe boekje uit handen van de auteur op maandag 29 november om 09.00 uur.

Jaap Bouman, schreef jaren geleden in zijn onlangs hervatte rubriek "Eigenaardig" in dagblad De Dordtenaar over de rijkdom aan gevelkopjes in Dordrecht. Zijn speurtochten van toen, gepaard aan zijn grote kennis van de historie van Dordrecht, hebben als basis gediend voor een geactualiseerde impressie van deze bijzondere details van de Dordtse architectuur. Aan de hand van de beschrijving en de foto's van Jaap Bouman kan de lezer tijdens een aantrekkelijke wandeling door het oostelijke deel van de Dordtse Binnenstad de vele interessante, leuke en verrassende kopjes zelf bekijken.

Het boekje wordt in opdracht van de gemeente Dordrecht uitgegeven door uitgeverij De Stroombaan. Vanaf dinsdag 30 november is het boekje voor EUR 2,95 te koop bij de boekhandel, bij de VVV en bij het Stadsarchief. Deel 3 in de reeks Verhalen van Dordrecht verschijnt eind april volgend jaar.

De presentatie van het boekje op maandag 29 november vindt plaats tussen 09.00 en 09.30 uur op kamer 714 in het Stadskantoor in het bijzijn van de uitgever en vertegenwoordigers van de afdeling Monumentenzorg en Archeologie en van het Stadsarchief.