Gemeente Haarlem


26 november 2004


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persuitnodiging


Presentatie onderzoek branchering binnenstad


De gemeente Haarlem nodigt u uit om aanwezig te zijn bij de presentatie van een brancheringsonderzoek voor de Haarlemse binnenstad. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau BRO uit Vught.
De presentatie is op maandag 29 november 2004 om 16.00 uur bij de Kamer van Koophandel, Nassauplein 2-4.
U wordt verzocht zich te melden bij de balie.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Centrum Management Groep en in samenwerking met de Kamer van Koophandel Amsterdam en de Vereniging van Eigenaren Binnenstad Haarlem en Gemeente Haarlem tot stand gekomen.
Hoewel Haarlem in 1996 nog uitgeroepen is als beste winkelstad van Nederland is het alweer ruim tien jaar geleden dat er onderzoek verricht is naar de branchering in de Haarlemse Binnenstad. Opmerkelijke conclusies zijn dat Haarlem minder schoenenwinkels heeft dan gemiddeld in Nederland en meer woonwinkels dan gemiddeld. In het onderzoek is een benchmark opgenomen met de steden Den Bosch en Maastricht.

De uitvoering van het onderzoek is een onderdeel van het convenant Binnenstad, waarin de Ondernemersvereniging City Haarlem, Koninklijk Horeca Nederland/afdeling Haarlem, de Vereniging Eigenaren Binnenstad Haarlem en de gemeente Haarlem afspraken hebben gemaakt voor kwaliteitsverbetering van de buitenruimte in de binnenstad. Andere speerpunten zijn onder andere het verbeteren van de bereikbaarheid van en het parkeren in de binnenstad, het reclame-, terrassen-, uitstallingen- en puienbeleid, een veiligheidsplan en een verlichtingsplan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martin de Vries, Centrummanager Haarlem, telefoon 023 515 9193 of 06 20410148

---- --