Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

POËZIE OP POOTJES WORKSHOPS VAN START

Aanstaande maandag, 29 november vindt in de Centrale Bibliotheek aan het Haagse Spui de eerste van zeven workshop plaats die in het kader van het stadsevenement Poëzie Op Pootjes worden georganiseerd.

Aan de workshops zullen rond de tachtig nieuwe Haagse dichters deelnemen, die werden geselecteerd uit de 251 inzendingen die de afgelopen maanden bij de organiserende R.G. Ruijs Stichting binnenkwamen. Tijdens de door Harry Zevenbergen en Diann van Faassen geleide workshops zullen de geselecteerde gedichten waar nodig verder worden bijgeschaafd en is er speciale aandacht voor de voordracht. De workshops vinden plaats in de Culturele Kamer van de Centrale Bibliotheek en hebben een besloten karakter.

Voor een groot aantal van de dichters/gedichten zullen de workshops een opstap zijn naar meer. Zij kunnen met hun gedichten namelijk in aanmerking komen voor publicatie in de Haagsche Courant of op posters in de Centrale Bibliotheek, of voor een voordracht op Radio West, tijdens de opening van de expositie in de Centrale Bibliotheek op 27 januari, of bij de slotmanifestatie op 18 februari in Theater Zwembad De Regentes.

Sowieso worden deze gedichten tezamen met alle overige inzendingen geplaatst in een speciale Poëzie Op Pootjes bundel, die op Nationale Gedichtendag (27 januari 2005) wordt gepresenteerd. Nu reeds is er iedere dag een ingezonden OEGedicht van de dag¹ op de internetsite www.stichtingruijs.nl te lezen.

Belangrijke data:
27 januari 2005 presentatie Poëzie op Pootjes-boek, tevens opening expositie in Centrale Bibliotheek aan het Spui, Den Haag 18 februari 2005 slotmanifestatie in Theater Zwembad De Regentes met een totaalprogramma m.m.v. Remco Campert en Bart Chabot