ABVAKABO FNV

TPG in actie tegen kabinetsplannen

De werknemers van TPG zullen gesteund door de raad van bestuur van de grootste particuliere werkgever van Nederland op maandag 29 november in actie komen tegen de plannen van het kabinet. De actievoorbereidingen gaan gewoon door, ondanks de onderhandelingen die tussen bonden en kabinet zijn gestart. 'We houden zo de druk op de ketel, en als het kabinet niet met voldoende concessies komt, dan zullen de acties in een nog hevigere vorm doorgaan', aldus Ronald Paping, actieleider van ABVAKABO FNV.

De actie wordt georganiseerd door ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak en zal plaatsvinden in een voetbalstadion. Vanaf de middenstip zullen FNV-voorman Lodewijk de Waal samen met TPG-topman Peter Bakker de aanwezige actievoerders toe zal spreken. De TPG-directie heeft zich solidair verklaard met de actievoerders en heeft toegezegd hen in de strijd tegen het afschaffen van het prepensioen en de afbraak van de sociale zekerheid te zullen steunen.

Andere acties waarvan de voorbereiding in volle gang is, zijn de acties in de zorg op 11 november, de acties in het onderwijs op 16 november en de acties van gemeente-, rijks-, en provincieambtenaren op 17 november.


---