Gemeente 's-Hertogenbosch

17-11-2004

Onderhoudswerkzaamheden Vlietdijk en Rosmalensedijk

Vanaf de week van 29 november worden er onderhoudswerkzaamheden verricht aan de Vlietdijk en Rosmalensedijk. De werkzaamheden duren drie weken. De wegen worden afgesloten voor openbaar verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. Voor vragen of opmerkingen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met P. Pijnenburg, tel. 06-51297990.

Watergangen Kruiskamp en Deuteren
Vanaf 15 november is er gestart met het uitbaggeren van de watergangen langs de Hoeflaan, Vlijmenseweg en rond het Bosch Medisch Centrum, locatie Willem Alexander.

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van slib uit de watergangen. In Deuteren wordt de vrijkomende baggerspecie direct op de oevers verwerkt. De baggerspecie uit de watergangen van de Hoeflaan en Vlijmenseweg wordt eerst ontwaterd op de bermen tussen de Vlijmenseweg en de watergang. Daarna wordt het slib verwerkt in de oevers. Dit is milieutechnisch toegestaan.
De natuurvriendelijke oever aan de zuidzijde van de watergang langs de Hoefland wordt verbreed. De betonnen beschoeiing wordt verwijderd, zodat er natuurvriendelijke oevers ontstaan. De houten beschoeiing bij de percelen aan de Gouverneur Holvoetstraat blijft gehandhaafd. De begroeiing, zoals struiken en bomen, die over de watergang hangt of tegen de te verwijderen beschoeiing staat, wordt teruggesnoeid en eventueel verwijderd. De bewoners van de woningen aan de Gouverneur Holvoetstraat wordt verzocht hetzelfde te doen.

Begin februari 2005 zijn de werkzaamheden, indien het weer dit toelaat, gereed. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de opzichter van de afdeling Beheer Openbare Ruimte, H. van Engelen, tel. (073) 627 11 18.