Gemeente Brielle


afbeelding: Persberichten

Werk aan riolering Achterweg (25-11-2004)

Werk aan riolering Achterweg
De afgelopen maanden heeft een onderzoek plaatsgevonden naar de ligging en de kwaliteit van de riolering in de Achterweg en omgeving. Daaruit bleek dat het wenselijk is om een nieuw hoofdriool aan te brengen in het deel van de Achterweg, vanaf de Boomgaardstraat in zuidelijke richting tot ongeveer 50 meter ten zuiden van de Nieuwdorpstraat .

Deze werkzaamheden beginnen op maandag 29 november. Het aanbrengen van de riolering start bij de Boomgaardstraat. Het is mogelijk dat een deel van de Achterweg op bepaalde momenten alleen via de Nieuwdorpstraat bereikbaar is.
Op dat moment zal het eenrichtingverkeer in de Nieuwdorpstraat tijdelijk worden opgeheven.
Ook de Nieuwdorpstraat kan tijdelijk afgesloten zijn. Dan dient het verkeer via de Boomgaardstraat of de Christinalaan te rijden. Na aanbrengen van de riolering zal ter plaatse van de rioolsleuf een tijdelijke verharding van betonklinkers worden aangebracht. In de loop van volgend jaar, als de sleuf voldoende is nagezakt, wordt de Achterweg tussen de Christinalaan en de Hollemaerestraat opnieuw geasfalteerd.
Voor informatie over het werk kan contact worden opgenomen met de heer. W. van Overdam, van onze afdeling Beheer Openbare Ruimte, doorkiesnummer 0181 471182.