Rabobank Nederland

Gamen in beleggingen bij Rabo YoungDynamic


---

Jongeren kunnen van 29 november tot 25 december deelnemen aan de Investorgame. Met dit spel kan met één miljoen virtuele euro's fictief realtime belegd worden in aansprekende ondernemingen. De game is zowel op i-mode als internet te spelen. Door middel van e-mail, SMS en I-mode krijgen de deelnemers informatie over de game. "Voor jongeren biedt deelname aan de Investorgame een unieke kans spelenderwijs de weg te vinden in de spannende en dynamische wereld van beleggen", volgens Masja Zandbergen (fondsmanager Robeco YoungDynamic) "Dit spel biedt ze de mogelijkheid deze wereld eens van dichtbij te beleven zonder financieel risico te lopen." De Investorgame is te spelen via www.raboyoungdynamic.nl.

Volwassenen hebben legio mogelijkheden aan beleggingsgames deel te nemen, deze zijn echter moeilijk toegankelijk voor jongeren. Dit maakt de Investorgame uniek. De game richt zich juist op jongeren vanaf 12 jaar. Ook is het mogelijk om subcompetities op te zetten met een groep, dit geeft bijvoorbeeld scholen de mogelijkheid klassikaal deel te nemen aan de Investorgame.

In plaats van het incasseren van de beleggingswinsten of het afschrijven van de verliezen zijn er bij deze beleggingsvorm dagelijks prijzen te winnen, zoals een game Boy Advance SP en een cd-pakket. 20 dagprijzen, vier weekprijzen, drie eindprijzen. De hoofdprijs is een tv met LCD-scherm.