Gemeente Zwolle

Zwolse gemeenteraad geïnteresseerd in burger

De Zwolse gemeenteraad doet van 29 november tot 17 december 2004 onderzoek naar de informatiebehoefte van de inwoners van Zwolle. Door middel van een schriftelijke enquête worden 1700 geselecteerde Zwollenaren naar hun interesses in de gemeenteraad gevraagd. Twee afstuderende studenten communicatie van de Hogeschool Windesheim, Rutger Heij en Bram Pauwels, brengen in opdracht van de gemeenteraad de wensen en behoeften van de Zwollenaren in beeld.

Sinds de landelijke invoering van het duale stelsel in maart 2002 proberen gemeenten in Nederland de afstand tussen burger en lokale politiek te verkleinen. Communicatie kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Nu de Zwolse gemeenteraad een eigen verantwoordelijkheid heeft met betrekking tot communicatie, is het van belang om de interesses van burgers in de lokale politiek inzichtelijk te maken.

Wat wil de Zwollenaar weten van de gemeenteraad? En op welke manier moet dit gecommuniceerd worden? Dit zijn enkele vragen uit de schriftelijke enquête. De resultaten uit het onderzoek vormen een belangrijk onderdeel in het communicatiebeleid voor de gemeenteraad. Het beleid wordt eind februari gepresenteerd aan de raad en wordt medio 2005 geïmplementeerd.



---