Arcadis NV

ARCADIS


Persbericht

Arnhem, 29 november 2004

ARCADIS krijgt prestigieuze opdracht voor ontwerp kanaal van Antwerpen naar Parijs

ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft vandaag bekend gemaakt dat een consortium waar ze onderdeel van uitmaakt, de opdracht heeft gekregen voor het hydraulisch ontwerp van een van de grootste waterprojecten in Europa: het aanleggen van een kanaal dat de haven van Antwerpen met Parijs verbindt. Dit 'Canal Seine Nord' zal 105 km lang worden en 6 à 7 sluizen bevatten. Het consortium zal een waterhuishoudkundig en hydraulisch onderzoek uitvoeren en het ontwerp van de sluizen op zich nemen. Het totale project zal ongeveer 2,6 miljard gaan kosten. De contractwaarde voor het consortium is ongeveer 3 miljoen met een looptijd tot augustus 2006, waarvan ongeveer de helft voor ARCADIS. In het consortium zitten verder het Franse adviesbureau Sogreah en Ingerop en diverse Nederlandse partners.

De kanaalverbinding tussen Antwerpen en Parijs moet een belangrijk alternatief worden voor het goederenvervoer op de noord-zuid route. Het 'Canal Seine Nord' is door de Franse regering aangewezen als één van de vijftig grootste infrastructurele knelpunten die tot 2025 moeten worden uitgevoerd. De sluizen zullen per stuk zo'n 200 meter lang zijn en het verval per sluis varieert van 10 tot 30 meter. Het komt volgens specialisten van ARCADIS in Europa nog maar zelden voor dat sluizen van een dergelijke omvang worden gebouwd. Voor deze opdracht werken de waterspecialisten en ingenieurs uit Frankrijk en Nederland nauw met elkaar samen.

Michiel Jaski, bestuursvoorzitter van ARCADIS, zegt dat deze opdracht prima bij ARCADIS past. "Het is een mooie combinatie van onze diepgaande hydrodynamische en civieltechnische expertise, waarbij we onze beste mensen uit Frankrijk en Nederland bij elkaar hebben gebracht. Het komt in Europa niet vaak voor dat er waterwegen van dit formaat worden aangelegd, zeker niet met sluizen van deze omvang. We zijn er dan ook trots op hieraan onze bijdrage te leveren."

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, milieu en gebouwen. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma's van idee, via implementatie tot exploitatie, voor zowel bedrijven als overheden. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers. ARCADIS heeft wereldwijd een jaarlijkse omzet van circa 850 miljoen en 9.000 medewerkers in dienst.

Contact
Marc Lamers
ARCADIS NV
tel: 026 3778286

© ARCADIS, nv. All rights reserved. Perskamer This Site Tracked by OneStat.com