Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Edwin de Vries creative producer Drama bij IdtV

Diemen, 29 november 2004 - Edwin de Vries is bij IdtV benoemd tot creative producer voor de afdeling Drama. In deze hoedanigheid is hij betrokken bij de ontwikkeling, verkoop en uitvoering van nieuwe drama-projecten voor publieke en commerciële omroepen.

Edwin de Vries (1950) is scenarioschrijver, regisseur en acteur. Hij schreef het scenario van onder meer de speelfilms Left Luggage en The Discovery of Heaven. Van beide films was hij ook co-producent. Voor The Discovery of Heaven ontving De Vries in 2002 het Gouden Kalf voor het beste scenario. Verder regisseerde en schreef hij veel voor TV, zoals Reagan ,Ons soort mensen, Mijn dochter en ik en Pril Geluk. Ook zette hij de Net5 serie Meiden van de Wit op. De Vries was als acteur niet alleen te zien in een aantal TV-series, maar ook in verschillende filmproducties zoals In de schaduw van de overwinning, Een maand later, Leedvermaak, Qui vive en Rosenstrasse. Verder speelde hij recentelijk op het toneel in Art en Who's afraid of Virginia Woolf? Voor de rol van George in deze laatste productie ontving De Vries in 2002 een Louis d 'Or.

IdtV, opgericht in 1977, is als tweede grote onafhankelijke productiemaatschappij van Nederland toonaangevend in de ontwikkeling en productie van (geïntegreerde) concepten op het gebied van televisie, internet-tv, film, evenementen en promotiecampagnes. De producties van IdtV willen zich onderscheiden op het gebied van kwaliteit en creativiteit. IdtV treedt op als strategisch communicatiepartner voor klanten als omroepen, bedrijfsleven en overheid. De afdeling Drama is verantwoordelijk voor producties als Finals, IC, De Afdeling, 15:35: Spoor 1, Cut en Bitches. Laatst genoemde serie werd dit jaar bekroond met een Gouden Beeld voor beste Comedy.



Ingezonden persbericht