Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

http://www.minvrom.nl

MINVROM: VROM verlengt subsidieregeling loden leidingen

VROM verlengt subsidieregeling loden drinkwaterleidingen

Het ministerie van VROM verlengt de subsidieregeling loden drinkwaterleidingen. Aanvragen voor deze subsidieregeling kunnen worden ingediend tot 15 november 2005 in plaats van tot 30 september 2004.

Vervangen
Loden waterleidingen geven kleine deeltjes metaal af aan het drinkwater. Hierdoor komt lood in het lichaam terecht. Dit kan meestal geen kwaad. Alleen baby.s tot 1 jaar lopen een klein gezondheidsrisico bij het binnenkrijgen van water uit loden leidingen. Daarom streeft VROM er naar alle loden waterleidingen in Nederland te laten vervangen. De Waterleidingbedrijven in Nederland zijn verantwoordelijk voor het vervangen van de loden leidingen tot uw voordeur. De meeste van deze toevoerleidingen of dienstleidingen zijn inmiddels vervangen. Huiseigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het vervangen van loden drinkwaterleidingen in de woning. Gemiddeld kost dat zo'n 1.400 euro. VROM stelt hiervoor subsidie beschikbaar.

Kosten
De subsidie vergoedt een deel van de kosten van de vervanging van de loden waterleidingen. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het aantal strekkende meters nieuwe waterleiding in uw woning, de hoogte van de kosten van het vervangen van de loden leidingen, en het feit of u de sanering zelf uitvoert of laat uitvoeren.

Voor nadere informatie www.vrom.nl
Voor vragen kunt u bellen met Wim van der Weegen, persvoorlichting VROM, 070 3393986.

29 nov 04 10:06