Politie Groningen

Persberichten maandag 29 november 2004

provincie Groningen, 29-11-2004 -

Groningen: snelheidcontroles
De politie heeft zaterdag en zondag op diverse locaties snelheidscontroles gehouden.
Europaweg: zaterdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 4175, aantal overtredingen: 456, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, snelheidslimiet: 50 en 70 km/uur.
Weg der Verenigde Naties: zondagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 2190, aantal overtredingen: 63, hoogst gemeten snelheid: onbekend, snelheidslimiet: 70 km/uur.
Hereweg: vrijdagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 450, aantal overtredingen: 31, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Groningen: onbekenden steken autobanden lek
Onbekenden hebben zaterdagnacht op de Beukenlaan bij zeven autos de autobanden lek gestoken. De politie stelt een onderzoek in. De gedupeerden zijn verwezen voor het doen van aangifte.

Groningen: snorfietser gewond na val
Een 61-jarige man uit Groningen is zaterdagavond op de Leonard Springerlaan gewond geraakt bij een ongeval. De Stadjer reed op zijn snorfiets en raakte vermoedelijk met zijn voetsteun een paaltje op het fietspad. De man kwam ten val en raakte gewond aan zijn hoofd. Hij werd met zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De snorfiets van het slachtoffer werd veiliggesteld op het politiebureau. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: schennispleger aangehouden
De politie heeft zondagavond bij een woning aan de Oostersingel een 35-jarige man uit Veendam aangehouden voor schennispleging. De man had zichzelf in een tuin bij een woning bevredigd en werd dit gezien door een 40-jarige vrouw. Zij alarmeerde de politie, die de verdachte even later in een brandgang kon inrekenen. De Veendammer bekende zijn onzedelijke gedrag. Volgens eigen zeggen had hij de wedstrijd van FC Groningen bezocht en had hij onderweg naar de bushalte de vrouw in haar woning zien staan. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Delfzijl: alcomobilist
Een 27-jarige automobilist uit Spijk is zondagavond op de Hogelandsterweg in delfzijl aangehouden voor het rijden onder invloed. De man had 1.4 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelheidscontroles
Op de Hooilandseweg in Oosteind (80 km/u) zijn zondagmiddag 40 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 3 te hard. De hoogst genoteerde reed 102 km/u.
Op het Hoendiep OZ bij Zuidhorn (60 km/u) werden 21 steekproeven gehouden met de lasergun. In drie gevallen werd een overtreding geconstateerd. De hoogst genoteerde reed hier 100 km/u.

Zevenhuizen: brokkenmaker betrapt bij het weghalen van zijn auto Een 32-jarige inwoner van Zevenhuizen is zondagmorgen aangehouden toen hij in een bedrijfsauto over de Veldstreek reed en zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. Hij was voor de politie weggevlucht toen hij werd overlopen bij het wegslepen van zijn auto. Deze was eerder in de nacht gecrasht op de Evertswijk tegen een boom en hing nog juist boven het water. Hij gaf later toe dat hij toen ook had gereden. Hij was met de bedrijfsauto teruggekeerd om de auto weg te slepen. Hij werd echter gestoord door de politiepatrouille. Aan het politiebureau bleek dat de man 1.6 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man vanwege het ongeval, het verlaten van een plaats van ongeval en het rijden onder invloed. Een bergingsbedrijf heeft de auto uiteindelijk afgevoerd.