Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 29 november

* VERDACHTE STRAATROOF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield maandagmorgen kort na middernacht op de Carnissesingel een negentienjarige man uit Rotterdam aan. De man had even daarvoor een 58-jarige vrouw uit Rotterdam van haar tas, waarin onder meer een portemonnee, beroofd. Gealarmeerde politiemensen stelden samen met het slachtoffer een onderzoek in en zagen de verdachte even later lopen en hielden hem staande. Tijdens zijn fouillering werd de tas aangetroffen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* BENZINESTATION OVERVALLEN
HELLEVOETSLUIS - Zondagmorgen werd een benzinestation aan De Sprong overvallen. Een man kwam omstreeks acht uur het tankstation binnen en liep direct naar de kassa. Onder bedreiging van een vuurwapen werd een 44-jarig vrouwelijk personeelslid gesommeerd de kassa te openen. Met een nog onbekend geldbedrag verliet de overvaller het benzinestation en vluchtte richting Plantaanlaan. De recherche van het district De Eilanden stelt een nader onderzoek in.


* VEEL ALCOHOL OP ACHTER HET STUUR
ROTTERDAM - Door politiepersoneel van het wijkteam Oude Haven werd zondagnacht en -morgen een alcoholcontrole gehouden op de Blaak. In totaal werden 231 personen gecontroleerd op alcoholgebuik. Van hen bleken 21 automobilisten te veel alcohol genuttigd te hebben. Van drie bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.


* AUTO TEGEN BUS
ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks zeven uur raakten op de Aelbrechtskade bij een aanrijding tussen een auto en een bus twee mannen uit Rotterdam en Schiedam (48 en 39 jaar) en een 36-jarige vrouw uit Rotterdam gewond. De 39-jarige Schiedammer was door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een bus, die werd bestuurd door een 48-jarige Rotterdammer aangereden. Als gevolg van de aanrijding raakte het 39-jarige slachtoffer bekneld in zijn auto. Hij werd door brandweerpersoneel uit zijn benarde situatie gehaald en vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum, waar bloed werd afgenomen. De 48-jarige buschauffeur en de 36-jarige inzittende, die beiden lichtgewond raakten, werden ter plaatse behandeld. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.


* VUURWAPEN AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel trof in de nacht van zondag op maandag op de Schiedamsedijk, tijdens een fouillering bij een 28-jarige Rotterdammer een vuurwapen aan. De man, die door RET-personeel was aangehouden omdat hij geen geldig plaatsbewijs bij zich had, bleek in zijn jaszak een doorgeladen vuurwapen te hebben. Een tweede verdachte, een 26-jarige inwoner uit Maassluis, die eveneens geen geldig plaatsbewijs had bleek in het bezit van een gestolen fiets. Beide mannen werden ingesloten. Het vuurwapen werd in beslag genomen.

Uitgave zondag 28 november

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam-West stelde zaterdagmiddag in een pand aan de Jan Porcellistraat een onderzoek in.
In het souterrain bleek in een afgesloten ruimte een hennepkwekerij aanwezig. Er stonden in totaal 588 hennepplanten. De hennepplanten alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Ook bleek er sprake van diefstal van stroom voor de kwekerij. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

heeft van zaterdagavond tot zondagmorgen vroeg in samenwerking met de Bereden Brigade en het Parkeerbedrijf, toezicht gehouden in het centrum van Rotterdam in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat.
Er werd een 38-jarige man aangehouden omdat hij een auto had opengebroken die bij De Doelen stond geparkeerd. Er werden 29 bekeuringen uitgeschreven voor parkeerovertredingen, terwijl 8 wildplassers op de bon gingen. Verder werden er nog 65 bekeuringen uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen en een automobilist kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.


* ALCOHOLCONTROLES
ROTTERDAM - Wijkteams van het district Feijenoord-Ridderster hebben van zaterdagavond elf uur tot zondagmorgen vijf uur, alcoholcontroles gehouden op de Spinozaweg en de Olympiaweg. In totaal moesten 740 automobilisten de blaasproef afleggen. Tegen 21 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt omdat zij teveel alcoholhoudende drank hadden gebruikt. Twee van hen waren niet in het bezit van een rijbewijs en van twee anderen werd het rijbewijs ingevorderd. Van één bestuurder was het rijbewijs al eerder ingevorderd en reed hij nu tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. Een in Nederland verblijvende Portugees werd voor de vierde keer binnen enkele maanden aangehouden voor het rijden onder invloed. Zijn zaak is voorgelegd aan de officier van justitie. De hoogst gemeten waarde was 805 UGL, zo'n 1,85 pro mille.